Είστε εδώ

Auto News

Smart: Τι άλλαξε στα ανανεωμένα EQ ForTwo και EQ ForFour

του Σωτήριου Χάλλα

Λίγες μέρες πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Smart παρουσίασε τις ανανεωμένες εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων EQ ForTwo και EQ ForFour.

Τα μοντέλα που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τις επόμενες ημέρες, φέρουν σχεδιαστικές αλλαγές στις οποίες περιλαμβάνονται και αρκετά στοιχεία από τα πρωτότυπα ForEase και ForEase+.

Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, τα δύο μοντέλα έχουν νέα μάσκα με τη γρίλια να έχει μεγαλώσει. Τα φωτιστικά σώματα προαιρετικά μπορούν να είναι LED ενώ στα άκρα του προφυλακτήρα υπάρχουν κάθετες εισαγωγές αέρα. Οι υπόλοιπες αλλαγές είναι πολύ μικρές και η μόνη που ξεχωρίζει είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα που σχηματίζουν ένα ρομβοειδές μοτίβο.

Η καμπίνα ως επί το πλείστον παραμένει ίδια, με κάποιες μικρές αλλαγές. Η σημαντικότερη είναι ότι η οθόνη στο κέντρο τ οι υ ταμπλό έχει μεγαλώσει, φτάνοντας τις 8 ίντσες. Αλλαγμένη είναι και η κεντρική κονσόλα καθώς έχει δημιουργηθεί ένας χώρος αποθήκευσης μπροστά από τον επιλογέα ο οποίος, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να φιλοξενήσει ένα smartphone ή δύο ποτήρια με καφέ.

Τομέας στον οποίο δεν υπήρξαν αλλαγές είναι ο κινητήρας και η μπαταρία αφού και τα δύο μοντέλα θα έχουν ισχύ 82 ίππων και 160 Nm ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας έμεινε στα 17.6 kWh με την αυτονομία να φτάνει τα 159 χλμ. για το ForTwo και τα 137-155 για το ForFour. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης με φορτιστή ισχύος 22 kW πηγαίνοντας από το 10% στο 80% σε 40 λεπτά.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.