Είστε εδώ

Auto News

Smart: Στις 10 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα εποχή της

του Σωτήριου Χάλλα

Στις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Smart θα παρουσιάσει τις ανανεωμένες μορφές των EQ ForTwo και EQ ForFour με τα οποία κάνει τη μετάβαση στην εποχή όπου δε θα διαθέτει στην γκάμα της κανένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η ανανέωση περιλαμβάνει την υιοθέτηση μικρών αλλαγών στην εμφάνιση, στην οποία έχουν ενσωματωθεί στοιχεία από τα πρωτότυπα ForEase και ForEase+.

Η μεγαλύτερη αλλαγή παρατηρείται στο εμπρός μέρος, όπου η γρίλια και η εισαγωγή αέρα που υπήρχε στο κάτω μέρος, ενοποιήθηκαν σε μία κλειστή μάσκα η οποία φέρει κυψελοειδές μοτίβο. Τα φώτα ομίχλης έχουν στρογγυλό σχήμα ενώ στα άκρα υπάρχουν κάθετες εισαγωγές αέρα. Τέλος, τα φωτιστικά σώματα περιλαμβάνουν νέα LED στοιχεία.

Όσον αφορά το πίσω μέρος, από την teaser εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν μπορούμε να διακρίνουμε αν έχουν γίνει αλλαγές και ποιες είναι αυτές, ωστόσο περιμένουμε ότι θα είναι μικρές και θα περιορίζονται στα φώτα και τον πίσω προφυλακτήρα.

Άγνωστο παραμένει και το αν θα αλλάξει κάτι ως προς το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο και την μπαταρία. Ο κινητήρας που χρησιμοποιούν τα δύο μοντέλα αποδίδει 82 ίππους και 116 Nm ροπής και τροφοδοτείται από μπαταρία 17.6 kWh. Έτσι, στο ForTwo η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 11.5 δευτερόλεπτα και η αυτονομία φτάνει τα 145 – 160 χλμ. ενώ στο ForFour τα αντίστοιχα νούμερα είναι 12.7 δευτερόλεπτα και 137 – 155 χλμ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Το αποτέλεσμα στο ράλι Τουρκίας, ανακάτεψε την τράπουλα σε ό,τι έχει να κάνει με την διεκδίκηση του τίτλου, με τους Οζιέ-Ινγκρασιά με το Citroen C3 WRC να κερδίζουν τον πιο δύσκολο και σκληρό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, οι Τάνακ-Γιερβόεγια να εγκαταλείπουν από τα ηλεκτρονικά του Toyota Ya

Ferrari

Κατά κοινή παραδοχή φέτος ο κινητήρας της Ferrari είναι σαφώς ισχυρότερος από εκείνους των Mercedes, Renault και Honda, κάτι το οποίο κάνει τα στελέχη των κατασκευαστών να απορούν τι είναι αυτό που έχουν σκεφτεί στην ιταλική ομάδα.

Nissan Titan

Όταν ο Τζέιμ Σκου διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου αποφάσισε να ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “The Send It”.

ERC

Μεταξύ 27-29 Σεπτεμβρίου με βάση τη Λευκωσία, εκκίνηση και τερματισμό στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, διεξάγεται το ράλι Κύπρου.

7ος γύρος  του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ERC), 4ος γύρος του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και 5ος γύρος του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι.

Citroen

Φανατικοί οπαδοί της Citroen δεν υπάρχουν μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Η συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής της γαλλικής εταιρείας τους έδωσε ακόμα μια σημαντική αφορμή να γιορτάσουν το πάθος τους για τα ιστορικά μοντέλα της Citroen.

11ο P.I.C.K.

Για ακόμα μία χρονιά το P.I.C.K. συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που απόλαυσε τους αγώνες των καρτ, αλλά και οδηγών που μπόρεσαν να αγωνιστούν μεταξύ τους με ασφαλή τρόπο στο κέντρο μιας πόλης, ευκαιρία που δεν έχουν ξανά μέσα στη χρονιά.

Volkswagen Type 2

Ο χρόνος δε φέρθηκε ευγενικά στο συγκεκριμένο Volkswagen Type 2 του 1966, το οποίο βρέθηκε αρκετά ταλαιπωρημένο και γερασμένο.

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.