Είστε εδώ

Auto News

Skoda : Το νέο ρεκόρ της Superb

του Γιώργου Ψαρρά

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Η τρίτη γενιά λοιπόν της Superb έφτασε την παραγωγή της στον αριθμό ορόσημο του μισού εκατομμύριου. Σύμφωνα με τη Skoda η Superb με αριθμό παραγωγής 500.000 κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Κβασίνι.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η υφιστάμενη Superb παράγεται σε Τσεχία, Ινδία, Κίνα, Καζακστάν και Ουκρανία. Στο Κβασίνι έχουν κατασκευαστεί 358.200 Superb.

Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε και την παραγωγική πορεία από το λανσάρισμα της Superb το 2001. Η πρώτη της γενιά είχε παραγωγή 136.100 μονάδων και  η δεύτερη γενιά (2008-2015) 618.500 μονάδες.

Συνολικά η Skoda έχει κατασκευάσει 1,25 εκατομμύρια Superb τα τελευταία 18 χρόνια, ενώ σημαντικό σταθμό στην πορεία της θα αποτελέσει η plug-in υβριδική έκδοση που αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.

Το όνομα Superb όμως δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2001 στη γκάμα της Skoda, καθώς το μακρινό 1934 παρουσιάστηκε η 640 Superb, η οποία κατασκευάζονταν μέχρι το 1949. Σημειώστε ακόμα ότι το όνομα της προέρχεται από τη λατινική λέξη “superbus”, που σημαίνει θαυμάσιο-εξαιρετικό-υπέροχο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.