Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Το Kodiaq τώρα και με καρότσα

του Γιώργου Ψαρρά

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Όχι, η τσέχικη εταιρεία δεν σκοπεύει να βάλει στην παραγωγή το Kodiaq με τον εν λόγω τύπο αμαξώματος. Το Kodiaq με καρότσα θα δημιουργηθεί από τους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Skoda στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, η οποία έχει ιστορία πάνω από 90 χρόνια και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στην πρακτική τους εκπαίδευση.

Προς το παρόν βλέπουμε το πρώτο επίσημο σκίτσο από το πίσω τμήμα του πρωτότυπου Kodiaq pickup, το οποίο εννοείται ότι εμπνεύστηκαν οι ταλαντούχοι σπουδαστές, ενώ παρατηρούμε τους μεγάλους τροχούς, την ύπαρξη δυο θυρών, τα Led φωτιστικά σώματα σχήματος “C” και την επιγραφή του ονόματος Skoda στην πόρτα της καρότσας.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2014 αποτελεί πλέον παράδοση οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Skoda να μετατρέπουν  κάποιο μοντέλο παραγωγής. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 35 σπουδαστές, εκ των οποίων 6 κορίτσια και 29 αγόρια, ηλικίας από 17 έως 20 ετών, ενώ λαμβάνουν καθοδήγηση από τους ειδικούς του τμήματος τεχνικής ανάπτυξης, σχεδίασης και παραγωγής.

Η δημόσια παρουσίαση του pickup Kodiaq έχει προγραμματιστεί να γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2014 οι σπουδαστές της Skoda είχαν δημιουργήσει το Citijet βασιζόμενοι στο Citigo, το 2015 το Funstar που ήταν μια Fabia pickup, το 2016 από το Rapid Spaceback γέννησαν το Ateco coupe, το 2017 και πάλι με το Citigo κατασκεύασαν το ηλεκτροκίνητο Element, ενώ το 2018 είδαμε το ανοιχτό Sunroq που προέκυψε από το Karoq.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.