Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Το Kodiaq τώρα και με καρότσα

του Γιώργου Ψαρρά

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Όχι, η τσέχικη εταιρεία δεν σκοπεύει να βάλει στην παραγωγή το Kodiaq με τον εν λόγω τύπο αμαξώματος. Το Kodiaq με καρότσα θα δημιουργηθεί από τους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Skoda στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, η οποία έχει ιστορία πάνω από 90 χρόνια και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στην πρακτική τους εκπαίδευση.

Προς το παρόν βλέπουμε το πρώτο επίσημο σκίτσο από το πίσω τμήμα του πρωτότυπου Kodiaq pickup, το οποίο εννοείται ότι εμπνεύστηκαν οι ταλαντούχοι σπουδαστές, ενώ παρατηρούμε τους μεγάλους τροχούς, την ύπαρξη δυο θυρών, τα Led φωτιστικά σώματα σχήματος “C” και την επιγραφή του ονόματος Skoda στην πόρτα της καρότσας.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2014 αποτελεί πλέον παράδοση οι σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής της Skoda να μετατρέπουν  κάποιο μοντέλο παραγωγής. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 35 σπουδαστές, εκ των οποίων 6 κορίτσια και 29 αγόρια, ηλικίας από 17 έως 20 ετών, ενώ λαμβάνουν καθοδήγηση από τους ειδικούς του τμήματος τεχνικής ανάπτυξης, σχεδίασης και παραγωγής.

Η δημόσια παρουσίαση του pickup Kodiaq έχει προγραμματιστεί να γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2014 οι σπουδαστές της Skoda είχαν δημιουργήσει το Citijet βασιζόμενοι στο Citigo, το 2015 το Funstar που ήταν μια Fabia pickup, το 2016 από το Rapid Spaceback γέννησαν το Ateco coupe, το 2017 και πάλι με το Citigo κατασκεύασαν το ηλεκτροκίνητο Element, ενώ το 2018 είδαμε το ανοιχτό Sunroq που προέκυψε από το Karoq.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

SEAT

Με μια πρώτη σκέψη ο κόσμος του βιβλίου και του αυτοκινήτου δε συναντιούνται πουθενά, ωστόσο η SEAT μας εξηγεί ότι υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.