Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Θα καθυστερήσει το roadster Scala

του Γιώργου Ψαρρά

Ήταν προς το τέλος του περασμένου Μάρτη όταν η Skoda μας έδειξε το σκίτσο ενός roadster μοντέλου.

Ίσως να θυμάστε ότι μιλάμε για την τροποποίηση ενός Scala από hatchback σε διθέσιο cabrio. Το εν λόγω έργο θα έχει την υπογραφή 31 μαθητευόμενων, 26 αγοριών και 5 κοριτσιών, από την Επαγγελματική Σχολή της Skoda, καθώς κάθε χρόνο υλοποιείται μια τροποποίηση κάποιου μοντέλου παραγωγής της τσέχικης εταιρείας, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Το πρωτότυπο Scala θα είναι το έβδομο μαθητικό όχημα της Skoda. Ωστόσο οι εργασίες κατασκευής του πάγωσαν, όπως και κάθε δραστηριότητα της Skoda, λόγω της πανδημίας και των μέτρων που επιβλήθηκαν.

Μετά από σχεδόν δυο μήνες καραντίνας οι μαθητευόμενοι της Επαγγελματικής Σχολής ασχολούνται από την περασμένη εβδομάδα και πάλι με την τροποποίηση του Scala, αρχικά μέσω θεωρητικής εκπαίδευσης και βιντεοκλήσεων με τους καθηγητές. Μελετάται η περαιτέρω βελτιστοποίηση του εσωτερικού και οι τελικές τροποποιήσεις του αμαξώματος.

Η πρακτική τους θα μπορέσει να ξεκινήσει πάλι την 1η Ιουνίου, καθώς τότε θα επιτραπεί στα σχολεία και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τσεχίας να επαναλειτουργήσουν.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν αλλά οι μαθητευόμενοι θα εφαρμόζουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Θα πρέπει να διατηρούν μεταξύ τους αποστάσεις ασφαλείας ακόμα και κατά τη διάρκεια της τελικής συναρμολόγησης του αυτοκινήτου που θα γίνει χειροποίητα. Η Skoda θα παρέχει στους μαθητευόμενους της κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ θα απολυμαίνει τακτικά τα εργαλεία και τα υλικά.

Όπως είναι λογικό το χρονοδιάγραμμα αποκάλυψης του roadster Scala πηγαίνει πίσω, καθώς δε θα προλάβει να είναι έτοιμο τον Ιούνιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ενώ άγνωστη παραμένει η νέα ημερομηνία παρουσίασης του.

Σχετικά άρθρα

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.

Κάτι περισσότερο από τρεις μήνες είναι το χρονικό διάστημα από τις 29 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης που έγιναν στη Βαρκελώνη, μέχρι τις 3 Ιουλίου όταν οι οδηγοί θα μπουν ξανά στα μονοθέσιά τους για το πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι της Αυστρίας, μ

Το 1995 το περίπτερο της Opel στο Σαλόνι της Γενεύης συζητήθηκε αρκετά, καθώς εκεί έκανε πρεμιέρα το εκκεντρικό MAXX.

Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε γιατί ξεχώρισε πριν από 25 χρόνια το εν λόγω πρωτότυπο αστικών προδιαγραφών μοντέλο.