Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Συμβουλές σε ποδηλατιστές και οδηγούς για ασφάλεια

του Γιώργου Ψαρρά

Μια νέα εκστρατεία ξεκίνησε αυτό το μήνα η Skoda με τίτλο «μείνε στην ασφαλή πλευρά», με στόχο να κάνει πιο αρμονική τη συνύπαρξη στους δρόμους των οδηγών αυτοκινήτων και των ποδηλατιστών.

Μόνο μέσα από την αλληλοκατανόηση, των αλληλοσεβασμό μπορούν να μειωθούν τα πολλά και συχνά τροχαία ατυχήματα με εμπλεκόμενους ποδηλάτες. Στο παρακάτω video η τσέχικη εταιρεία δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί αυτοκινήτων και τι οι ποδηλατιστές όταν οι δρόμοι τους συναντιούνται.

Φίλοι ποδηλατιστές σημειώστε λοιπόν, ότι πρέπει να προσπερνάτε ένα αυτοκίνητο μόνο από την πλευρά του οδηγού, προσέχετε επίσης όταν κινήστε παράλληλα με ένα όχημα, καθώς μπορεί να βρίσκεστε στη «νεκρή» του γωνία και να μη γίνεται ορατοί. Επίσης όταν δυο ποδηλατιστές κυκλοφορούν μαζί  δεν πρέπει να κινούνται παράλληλα στο δρόμο, όπως συμβαίνει με τις ομάδες πολλών αναβατών. Φοράτε πάντα κράνος, ρούχα με φωτεινά χρώματα και το ποδήλατο σας να έχει απαραίτητα φώτα.  

Αγαπητοί οδηγοί αυτοκινήτων τώρα, να θυμάστε ότι πρέπει να αφήνετε απόσταση από τους ποδηλατιστές 1 μέτρου και 1,5 μέτρου εντός και εκτός της πόλης αντίστοιχα. Βγάζουμε πάντα φλας όταν θέλουμε να στρίψουμε για να προειδοποιούμε και τους ποδηλάτες, και ελέγχετε πάντα καλά πριν ανοίξετε την πόρτα.

Η Skoda έχει ιστορικούς δεσμούς με τα ποδήλατα, καθώς το 1895 οι ιδρυτές της Βάτσλαφ Λάουριν και Βάτσλαφ Κλέμεντ, άνοιξαν εργοστάσιο ποδηλάτων στην Τσεχία, ενώ δέκα χρόνια αργότερα κατασκεύασαν το πρώτο τους αυτοκίνητο το Voiturette A.

Σχετικά άρθρα

Νέο Ford Puma

Με όνομα από το παρελθόν και με στόχο τη σύγχρονη δημοφιλή κατηγορία των συμπαγών crossover το νέο Ford Puma αποτελεί πλέον γεγονός.

Ράλι Εσθονίας

Τι γίνεται με το ράλι Εσθονίας; Μέχρι και οι Τάνακ-Γιερβόεγια δήλωσαν συμμετοχή με το Toyota Yaris WRC.

Xωρίς να προσμετρά στο WRC, και οι τέσσερις εργοστασιακές ομάδες θα δώσουν το «παρών» στον αγώνα που είναι προγραμματισμένος μεταξύ 12-14 Ιουλίου.

Skoda Scala

Η αισθητική παίζει τον πρώτο λόγο στο να ενδιαφερθεί το αγοραστικό κοινό περισσότερο για κάποιο μοντέλο.

Η Skoda με το Scala το πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, όπου εκτός από την αισθητική συνδυάζει gadget (πόλος έλξης πλέον σε πολλούς αγοραστές) και τεχνολογία.

FCA Greece

Τον τιμοκατάλογο για την πλήρη γκάμα των μοντέλων Jeep στην εγχώρια αγορά ανακοίνωσε η FCA Greece.

Νέο Opel Corsa

Πριν από μερικές μέρες η Opel μας αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά για την επερχόμενη αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Corsa.

Τώρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα υπάρχουν στη γκάμα του δημοφιλούς μικρού γερμανικού μοντέλου.

Γκραν Πρι Αυστρίας

Από τη Γαλλία και την πίστα του Πολ Ρικάρ στην Αυστρία και στην πίστα Red Bull Ring για τον 10ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξάγεται 30 Ιουνίου.

SEAT

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα χιλιόμετρα που διανύουμε αυξάνονται, καθώς κάνουμε αρκετά δρομολόγια προς τις παραλίες, ενώ οι περισσότεροι ταξιδεύουν οδικώς στην άδεια τους.

Νέο Ford Ranger Raptor

Το νέο Ford Ranger Raptor μπορεί να ξυπνήσει μνήμες σε όσους έκαναν τη στρατιωτική τους θητεία στα τεθωρακισμένα, καθώς χωρίς υπερβολή, οι εκτός δρόμου ικανότητες του θυμίζουν τα τανκ Leopard.

Club Passione Rossa

Άρωμα Ferrari είχε η Πάτρα, καθώς στην Αχαϊκή πρωτεύουσα γιορτάστηκαν τα 20 χρόνια του Ιταλικού club Ferrari Passione Rossa.

Skoda Scala G-TEC

Η γκάμα του νέου Scala επεκτείνεται, καθώς σύντομα η Skoda θα λανσάρει τη νέα του έκδοση G-TEC, η οποία καταναλώνει και φυσικό αέριο.