Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Συμβουλές σε ποδηλατιστές και οδηγούς για ασφάλεια

του Γιώργου Ψαρρά

Μια νέα εκστρατεία ξεκίνησε αυτό το μήνα η Skoda με τίτλο «μείνε στην ασφαλή πλευρά», με στόχο να κάνει πιο αρμονική τη συνύπαρξη στους δρόμους των οδηγών αυτοκινήτων και των ποδηλατιστών.

Μόνο μέσα από την αλληλοκατανόηση, των αλληλοσεβασμό μπορούν να μειωθούν τα πολλά και συχνά τροχαία ατυχήματα με εμπλεκόμενους ποδηλάτες. Στο παρακάτω video η τσέχικη εταιρεία δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί αυτοκινήτων και τι οι ποδηλατιστές όταν οι δρόμοι τους συναντιούνται.

Φίλοι ποδηλατιστές σημειώστε λοιπόν, ότι πρέπει να προσπερνάτε ένα αυτοκίνητο μόνο από την πλευρά του οδηγού, προσέχετε επίσης όταν κινήστε παράλληλα με ένα όχημα, καθώς μπορεί να βρίσκεστε στη «νεκρή» του γωνία και να μη γίνεται ορατοί. Επίσης όταν δυο ποδηλατιστές κυκλοφορούν μαζί  δεν πρέπει να κινούνται παράλληλα στο δρόμο, όπως συμβαίνει με τις ομάδες πολλών αναβατών. Φοράτε πάντα κράνος, ρούχα με φωτεινά χρώματα και το ποδήλατο σας να έχει απαραίτητα φώτα.  

Αγαπητοί οδηγοί αυτοκινήτων τώρα, να θυμάστε ότι πρέπει να αφήνετε απόσταση από τους ποδηλατιστές 1 μέτρου και 1,5 μέτρου εντός και εκτός της πόλης αντίστοιχα. Βγάζουμε πάντα φλας όταν θέλουμε να στρίψουμε για να προειδοποιούμε και τους ποδηλάτες, και ελέγχετε πάντα καλά πριν ανοίξετε την πόρτα.

Η Skoda έχει ιστορικούς δεσμούς με τα ποδήλατα, καθώς το 1895 οι ιδρυτές της Βάτσλαφ Λάουριν και Βάτσλαφ Κλέμεντ, άνοιξαν εργοστάσιο ποδηλάτων στην Τσεχία, ενώ δέκα χρόνια αργότερα κατασκεύασαν το πρώτο τους αυτοκίνητο το Voiturette A.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.