Είστε εδώ

Auto News

Skoda Kamiq και Scala: Πώς τα προτιμούν οι αγοραστές;

του Γιώργου Ψαρρά

Ενδιαφέροντα στοιχεία αποκαλύπτει η Skoda για τις εξοπλιστικές προτιμήσεις όσων αγοράζουν τα μοντέλα της Kamiq και Scala.

Σύμφωνα λοιπόν με τη τσέχικη εταιρεία το 52% των Kamiq επιλέγονται με τον προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών, ο οποίος προσφέρει πέντε διαφορετικά μενού προβολών (Classic, Basic, Modern, Sport και Extended) για τις ενδείξεις.

Το 41% όσων αγοράζουν το νέο αστικό SUV της Skoda επιλέγουν το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων Amundsen με οθόνη 9,2 ιντσών, ενώ το 48% των παραγγελιών αφορούν το σύστημα πολυμέσων Bolero με κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών.

Σημειώνεται επίσης ότι το 65% των Kamiq λαμβάνει ψηφιακά ραδιοφωνικά προγράμματα μέσω DAB, το 27% διαθέτει επαγωγική φόρτιση για smartphones, τα οποία συνδέονται με το σύστημα πολυμέσων μέσω του προαιρετικού Phone Box. Παράλληλα το 95% των Kamiq διαθέτει το SmartLink, με το 60% να αφορά ενσύρματη σύνδεση και το 40% ασύρματη σύνδεση για smartphones.

Πάμε τώρα στο νέο hatchback μοντέλο της Skoda, το Scala, το οποίο αποκτά τα συστήματα πολυμέσων Bolero και Amundsen σε ποσοστό 50% και 28% αντίστοιχα. Ένα στα τέσσερα Scala εξοπλίζεται με Phone Box και ψηφιακό ραδιόφωνο μέσω DAB, το 34%  με ψηφιακό πίνακα οργάνων και το 90% με SmartLink.

Κυριολεκτικά ηχηρή είναι η παρουσία του ηχοσυστήματος των 8 ηχείων στις καμπίνες των Kamiq και Scala σε ποσοστό 89% και 81% αντίστοιχα. Ένας στους δώδεκα αγοραστές του Kamiq επιλέγει το προαιρετικό ηχοσύστημα με ισχύ 450W, έξτρα κεντρικό ηχείο ενσωματωμένο στο ταμπλό και subwoofer τοποθετημένο στο χώρο της ρεζέρβας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.