Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Καινοτόμα μέθοδος συσκευασίας εξαρτημάτων (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Για την εξέλιξη της εφοδιαστικής της αλυσίδας φροντίζει διαρκώς η Skoda, εισάγοντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda που βρίσκεται στη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας, εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα ονόματι “video mapping” κατά τη διαδικασία της συσκευασίας εξαρτημάτων που προορίζονται για εξαγωγή.

Αρχικά μέσω ενός τροχοφόρου εργαλείου φτάνουν στο σημείο τα εξαρτήματα που πρέπει να συσκευαστούν σε μια μεγάλη παλέτα. Ένας προβολέας λέιζερ που βρίσκεται τοποθετημένος ψηλά δείχνει στο δάπεδο με ακρίβεια και χωρίς παραμορφώσεις εικόνες, video και πληροφορίες για τη σωστή και ασφαλή τοποθέτηση των εξαρτημάτων στην παλέτα.

Παράλληλα μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας καταγράφει την τοποθέτηση και σε περίπτωση που εντοπίσει λανθασμένη θέση εξαρτήματος ενεργοποιεί την ηχητική ειδοποίηση, ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν την απαραίτητη διόρθωση.

Προσέξτε επίσης ότι οι εργαζόμενοι «σκανάρουν» το σειριακό κωδικό κάθε εξαρτήματος και έπειτα λαμβάνουν τις οδηγίες για την τοποθέτηση του. Η Skoda τονίζει ότι πρόκειται για το πρώτο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που δεν απαιτεί οι εργαζόμενοι να φορούν τα ειδικά γυαλιά. Σταματά επίσης η ανάγκη εκτύπωσης πολλών χαρτιών για την παροχή οδηγιών κάτι που ωφελεί το περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.