Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Καινοτόμα μέθοδος συσκευασίας εξαρτημάτων (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Για την εξέλιξη της εφοδιαστικής της αλυσίδας φροντίζει διαρκώς η Skoda, εισάγοντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda που βρίσκεται στη Μλάντα Μπόλεσλαβ της Τσεχίας, εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα ονόματι “video mapping” κατά τη διαδικασία της συσκευασίας εξαρτημάτων που προορίζονται για εξαγωγή.

Αρχικά μέσω ενός τροχοφόρου εργαλείου φτάνουν στο σημείο τα εξαρτήματα που πρέπει να συσκευαστούν σε μια μεγάλη παλέτα. Ένας προβολέας λέιζερ που βρίσκεται τοποθετημένος ψηλά δείχνει στο δάπεδο με ακρίβεια και χωρίς παραμορφώσεις εικόνες, video και πληροφορίες για τη σωστή και ασφαλή τοποθέτηση των εξαρτημάτων στην παλέτα.

Παράλληλα μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας καταγράφει την τοποθέτηση και σε περίπτωση που εντοπίσει λανθασμένη θέση εξαρτήματος ενεργοποιεί την ηχητική ειδοποίηση, ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν την απαραίτητη διόρθωση.

Προσέξτε επίσης ότι οι εργαζόμενοι «σκανάρουν» το σειριακό κωδικό κάθε εξαρτήματος και έπειτα λαμβάνουν τις οδηγίες για την τοποθέτηση του. Η Skoda τονίζει ότι πρόκειται για το πρώτο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που δεν απαιτεί οι εργαζόμενοι να φορούν τα ειδικά γυαλιά. Σταματά επίσης η ανάγκη εκτύπωσης πολλών χαρτιών για την παροχή οδηγιών κάτι που ωφελεί το περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

SEAT

Με μια πρώτη σκέψη ο κόσμος του βιβλίου και του αυτοκινήτου δε συναντιούνται πουθενά, ωστόσο η SEAT μας εξηγεί ότι υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.