Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Ετοιμάζουν ηλεκτρικό RS οι Τσέχοι

του Σωτήριου Χάλλα

Προς το παρόν η γκάμα της ενασχόληση της Skoda με γρήγορα μοντέλα είναι μικρή καθώς στην παρούσα φάση το μόνο διαθέσιμο μοντέλο είναι η Octavia RS όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Από τη μία η τσέχικη εταιρεία έχει σχεδόν έτοιμο το Kodiaq RS με το οποίο έκανε και το ρεκόρ του ταχύτερου επταθέσιου SUV στο Νίρμπουργκρινγκ στα χέρια της Σαμπίνε Σμιτς όμως ο επί κεφαλής πωλήσεων και marketing της μάρκας, Άλεν Φάβεϊ, είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι θα υπάρξει και τρίτο μοντέλο.

Μάλιστα αυτό το μοντέλο θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καθώς δε θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ωστόσο, η Skoda μας επιφυλάσσει ακόμα μια έκπληξη καθώς συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Φάβεϊ είπε ότι παρά το γεγονός ότι το εν λόγω μοντέλο θα φέρει τα διακριτικά RS δε θα είναι προσανατολισμένο στο να προσφέρει υψηλές επιδόσεις.

Αντίθετα, θα είναι ένα SUV το οποίο θα εστιάζει πρωτίστως στην προσεγμένη εμφάνιση και στο να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον οδηγό του ενώ η βάση του θα είναι το πρωτότυπο Vision E που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο.

Το νέο, ιδιαίτερο μοντέλο αναμένεται να το δούμε το 2022 και δε θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda καθώς θα έχει προηγηθεί το Citigo-e.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.