Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Ετοιμάζουν ηλεκτρικό RS οι Τσέχοι

του Σωτήριου Χάλλα

Προς το παρόν η γκάμα της ενασχόληση της Skoda με γρήγορα μοντέλα είναι μικρή καθώς στην παρούσα φάση το μόνο διαθέσιμο μοντέλο είναι η Octavia RS όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Από τη μία η τσέχικη εταιρεία έχει σχεδόν έτοιμο το Kodiaq RS με το οποίο έκανε και το ρεκόρ του ταχύτερου επταθέσιου SUV στο Νίρμπουργκρινγκ στα χέρια της Σαμπίνε Σμιτς όμως ο επί κεφαλής πωλήσεων και marketing της μάρκας, Άλεν Φάβεϊ, είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι θα υπάρξει και τρίτο μοντέλο.

Μάλιστα αυτό το μοντέλο θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καθώς δε θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Ωστόσο, η Skoda μας επιφυλάσσει ακόμα μια έκπληξη καθώς συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Φάβεϊ είπε ότι παρά το γεγονός ότι το εν λόγω μοντέλο θα φέρει τα διακριτικά RS δε θα είναι προσανατολισμένο στο να προσφέρει υψηλές επιδόσεις.

Αντίθετα, θα είναι ένα SUV το οποίο θα εστιάζει πρωτίστως στην προσεγμένη εμφάνιση και στο να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον οδηγό του ενώ η βάση του θα είναι το πρωτότυπο Vision E που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο.

Το νέο, ιδιαίτερο μοντέλο αναμένεται να το δούμε το 2022 και δε θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda καθώς θα έχει προηγηθεί το Citigo-e.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.