Είστε εδώ

Auto News

Skoda : Επιστρέφει το Rapid;

του Γιώργου Ψαρρά

H αλήθεια είναι ότι η Skoda ποτέ δε δήλωσε επίσημα ότι το Scala είναι ο αντικαταστάτης του Rapid, αλλά μας το σύστησε ως το νέο της μικρομεσαίο μοντέλο.

Ανεπίσημα τώρα όλοι πιστεύαμε ότι το Rapid αποτελεί παρελθόν από τη γκάμα της τσέχικης εταιρείας. Μέχρι που η Skoda Ρωσίας ανέτρεψε την πεποίθηση μας αυτή δημοσιεύοντας δυο σκίτσα που μας δείχνουν το επόμενο Rapid. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Λόγω του αναβαθμισμένου τεχνολογικού του υπόβαθρου το νέο Scala δε μπορεί να προσφερθεί σε ορισμένες αγορές του κόσμου ως οικονομική εναλλακτική πρόταση απέναντι στον ανταγωνισμό, κάτι που έπραττε με επιτυχία το Rapid. Για το λόγο αυτό η Skoda ετοιμάζει το διάδοχο του Rapid για κάποιες αγορές όπως η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.

Σχεδιαστικά τώρα το νέο Rapid φαίνεται ότι βαδίζει στα χνάρια του Scala. Παρατηρήστε τους εμπρός προβολείς με τις έντονες ακμές και τις ενσωματωμένες λυχνίες LED, τα στενόμακρα διαιρούμενα πίσω φωτιστικά σώματα σχήματος “L” και θα βρείτε αρκετές ομοιότητες. Παράλληλα όπως και στο Scala στην πόρτα του χώρου αποσκευών αναγράφεται με μεγάλη γραμματοσειρά το όνομα της Skoda.  

Σύμφωνα με τη Skoda Ρωσίας το νέο Rapid θα διατηρήσει το πεντάθυρο πρακτικό liftback αμάξωμα του, ενώ το ενιαίο άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών μαζί με το κρύσταλλο θα παρέχει ευκολότερη φόρτωση-εκφόρτωση. Προς το παρόν εικόνα από το εσωτερικό του νέου Rapid δεν είναι διαθέσιμη, όμως σίγουρα και εκεί θα υπάρχουν κοινοί παρονομαστές με το Scala.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.