Είστε εδώ

Auto News

SEAT: To τιμόνι που έρχεται ουρανοκατέβατο (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι το τιμόνι ενός SEAT έχει πραγματοποιήσει πτήση στον ουρανό πριν φτάσει στα χέρια σας;

Και όμως αυτό είναι αλήθεια, καθώς η ισπανική εταιρεία έχει χρησιμοποιεί μια καινοτόμο μέθοδο μεταφοράς εξαρτημάτων από το κέντρο εφοδιασμού προς το εργοστάσιο Μαρτορέλ.

Μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος λοιπόν η SEAT σε συνεργασία με την Grupo Sese επιστράτευσαν drones, τα οποία μεταφέρουν με αποδοτικό και γρήγορο τρόπο τιμόνια και αερόσακους στη γραμμή παραγωγής.

Μόλις ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο μεταφοράς ένα drone διαμέτρου 1.7 μέτρων απογειώνεται από το κέντρο εφοδιασμού, καλύπτει εντός 4 λεπτών μια απόσταση 2 χλμ. πετώντας σε υψόμετρο 95 μέτρων με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα. Συνολικά όλη η διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά.

Όταν το drone προσγειωθεί στην οροφή του εργοστασίου παραλαμβάνεται από την ειδική του θήκη το τιμόνι. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η εν λόγω θήκη φτιαγμένη από ανθρακόνημα ζυγίζει 5,5 κιλά, ενώ είναι σταθερά συνδεδεμένη κάτω από το drone μέσω ηλεκτρομαγνήτη.

Τα drones-μεταφορείς διαθέτουν 6 κινητήρες, 3 GPS, 6 μπαταρίες και 3 μονάδες αδρανειακής μέτρησης (IMU).  Ποια είναι όμως τα οφέλη της εναέριας μεταφοράς εξαρτημάτων;

Σύμφωνα με τη SEAT αυξάνεται η αποδοτικότητα και η ευελιξία στη γραμμή παραγωγής, μειώνεται ο χρόνος παράδοσης κατά 80%, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς τα drone δεν εκπέμπουν ρύπους, αφού χρησιμοποιούν ηλεκτρικές μπαταρίες. Εκτιμάται ότι χάρη στα drones η μείωση των εκπομπών C02 θα μπορούσε να ανέλθει σε 1 τόνο ετησίως.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Peugeot 2008

Από τη στιγμή που η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη και σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι εταιρείες επιλέγουν να παρουσιάσουν αρκετά μοντέλα τους εκεί.

Rally Sprint Βοιωτίας

Τι και αν είναι έκπτωτο το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ, τι και αν επιτροπή αγώνων δεν υπάρχει εν τούτοις τα σωματεία που ψηφίζουν για την ΟΜΑΕ και το Δ.Σ. της, συνεχίζουν την διοργάνωση αγώνων.

Βάσω Κουρτίδου

Περίπου 12 χρόνια πριν, ίσως και λίγο παραπάνω, θυμάμαι με νοσταλγία ένα κοριτσάκι στην πρώτη του επαφή με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Toyota

Για ακόμα μια φορά η Toyota αποδεικνύει με πράξεις τη βαθιά πεποίθηση της ότι η έννοια της κινητικότητας δεν περιορίζεται μόνο στα αυτοκίνητα.

10o rally Tuscan Rewind

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές κοντά στη Σιένα, καθώς στον τελευταίο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος 22-23 Nοεμβρίου παίζεται ο τίτλος.

Porsche

Παρότι πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Formula E, ανάμεσα στους οποίους και η Porsche, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που αρνούνται να εντάξουν τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε το τμήμα Ν για να “στεγάσει” όλες τις δραστηριότητες της που έχουν να κάνουν με μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως τα i30, i30 Fastback και Veloster, τρία προσθιοκίνητα με τα οποία εγκαινίασε τις δραστηριότητες του τμήματος.

General Motors

Θέλοντας, ίσως, να κλέψει λίγη από τη λάμψη της παρουσίασης του Tesla Cybertruck, του πρώτου pick-up στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας, η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Μαίρη Μπαρα, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος του οποίου ηγείται θα παρουσιάσει το δικό του ηλεκτρικό pick-up το 2021.

Lexus

Η Lexus, ως θυγατρική premium εταιρεία της Toyota, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υβριδικής τεχνολογίας, ωστόσο ήρθε η ώρα να μπει και αυτή στην πρίζα.

Tesla

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η Tesla αποκάλυψε στο κοινό το πρώτο pick-up της ιστορίας της, με μία εκδήλωση που έγινε στην Καλιφόρνια και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στην πολύ ιδιαίτερη σχεδίασή του, η οποία θα ταίριαζε πολύ εύκολα σε κάποια ταινία της οποίας η ιστορία διαδραματίζεται