Είστε εδώ

Auto News

Seat: Το νέο Leon σε αριθμούς

του Γιώργου Ψαρρά

Όλα στη ζωή μετριούνται σε νούμερα, επομένως μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα το νέο Seat Leon, αν βάλουμε κάτω τους αριθμούς που το αφορούν.

Ξεκινάμε λοιπόν με τις αναλογίες του. Το πεντάθυρο νέο Leon έχει μήκος 4.368 χλστ. (+86 χλστ.), πλάτος 1.800 χλστ. (-16 χλστ.), ύψος 1.456 χλστ. (-3 χλστ.) και μεταξόνιο 2.686 χλστ. (+50 χλστ.). To Sportstourer νέο Leon διαθέτει μήκος 4.642 χλστ. (+93 χλστ.), πλάτος 1.800 χλστ. (-16 χλστ.), ύψος 1.448 χλστ. (-3 χλστ.) και μεταξόνιο 2.686 χλστ. (+50 χλστ.).

Το δημοφιλές ισπανικό μικρομεσαίο μοντέλο έχει ιστορία 20 ετών, πλέον βρίσκεται στην 4η γενιά του, ενώ αθροιστικά οι πωλήσεις του φτάνουν τις 2,2 εκατομμύρια μονάδες. Η τρίτη γενιά του Leon είχε σημειώσει 1.057.000 πωλήσεις. Για 5 χρόνια, από το 2014 μέχρι το 2019, το Leon ήταν το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην πατρίδα του την Ισπανία. Για την εξέλιξη του νέου Leon η Seat επένδυσε το ποσό μαμούθ των 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο εσωτερικό του συναντάμε κεντρική οθόνη αφής 8,25 ή 10 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ  στο πεντάθυρο Leon παρέμεινε στα 380 λίτρα, ενώ στο πρακτικότερο νέο Leon Sportstourer αυξήθηκε κατά 30 λίτρα φτάνοντας πλέον τα 617 λίτρα. Στη γκάμα κινητήρων του νέου Leon υπάρχουν πλέον 5 επιλογές (βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρας, φυσικό αέριο, ήπια υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.

Το ματ χρώμα κάποτε ήταν πολύ της μόδας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες που κάλυπταν με ματ μεμβράνες όλο το αμάξωμα. Όμως το γκρι ματ της Mercedes που διακρίνεται στις φωτογραφίες είναι εργοστασιακό χρώμα.

Με καθυστέρηση ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες που προτείνει το κάθε σωματείο για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ διάρκειας 9 μηνών μέχρι της επόμενες εκλογές της ομοσπονδονδίας.

Με τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης να έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο έχουν εξελιχθεί τα μονοθέσια στους 12 μήνες που μεσολάβησαν.

To νέο e-Racer είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Cupra, το οποίο δείχνει το «ρεύμα» που θα επικρατήσει μάλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του μέλλοντος.