Είστε εδώ

Auto News

SEAT : Θέλει να φτιάξει καύσιμο από απόβλητα

του Γιώργου Ψαρρά

Τη συμμετοχή της στο νέο πρόγραμμα ονόματι “Life Landfill Biofuel” ανακοίνωσε η SEAT, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης ανανεώσιμων μορφών καυσίμου.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα «τρέχει» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και στόχο θα έχει να μελετήσει την τη χρήση του βιομεθανίου ως καύσιμο για τα οχήματα, ενώ θα δοκιμαστούν βιοκαύσιμα τα οποία προέρχονται από δημοτικούς χώρους υγειονομικής ταφής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο χώροι υγειονομικής ταφής.  

Διευκρινίζεται ότι η καινοτομία του συγκειμένου προγράμματος είναι ότι η πρώτη ύλη θα προέρχεται απευθείας από τον χώρο υγειονομικής ταφής, χωρίς προηγούμενο διαχωρισμό. Τονίζεται επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να περιορίσει μέχρι το 2035 το ποσοστό των αστικών αποβλήτων που μπορούν να απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Για το λόγο αυτό, η μετατροπή των αποβλήτων σε βιοκαύσιμο οχημάτων αποτελεί μια λύση σε αυτή την περιβαλλοντική πρόκληση. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 55% θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία απώτερος στόχος της είναι να πετύχει μηδενικές εκπομπές C02 από τα οχήματα της σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους. Εκτός από τη SEAT στο πρόγραμμα “Life Landfill Biofuel” συμμετέχουν οι FCC, IVECO, SYSADVANCE, Gasnam, το ίδρυμα CARTIF και το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας.

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.