Είστε εδώ

Auto News

SEAT : Θέλει να φτιάξει καύσιμο από απόβλητα

του Γιώργου Ψαρρά

Τη συμμετοχή της στο νέο πρόγραμμα ονόματι “Life Landfill Biofuel” ανακοίνωσε η SEAT, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης ανανεώσιμων μορφών καυσίμου.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα «τρέχει» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και στόχο θα έχει να μελετήσει την τη χρήση του βιομεθανίου ως καύσιμο για τα οχήματα, ενώ θα δοκιμαστούν βιοκαύσιμα τα οποία προέρχονται από δημοτικούς χώρους υγειονομικής ταφής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο χώροι υγειονομικής ταφής.  

Διευκρινίζεται ότι η καινοτομία του συγκειμένου προγράμματος είναι ότι η πρώτη ύλη θα προέρχεται απευθείας από τον χώρο υγειονομικής ταφής, χωρίς προηγούμενο διαχωρισμό. Τονίζεται επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να περιορίσει μέχρι το 2035 το ποσοστό των αστικών αποβλήτων που μπορούν να απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Για το λόγο αυτό, η μετατροπή των αποβλήτων σε βιοκαύσιμο οχημάτων αποτελεί μια λύση σε αυτή την περιβαλλοντική πρόκληση. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 55% θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία απώτερος στόχος της είναι να πετύχει μηδενικές εκπομπές C02 από τα οχήματα της σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους. Εκτός από τη SEAT στο πρόγραμμα “Life Landfill Biofuel” συμμετέχουν οι FCC, IVECO, SYSADVANCE, Gasnam, το ίδρυμα CARTIF και το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.