Είστε εδώ

Auto News

SEAT: Συμβουλές για τη σωστή χρήση του κλιματισμού

του Γιώργου Ψαρρά

Η θερμοκρασία στη χώρα μας έχει επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και έτσι ο ήλιος, μετά τα σύννεφα και τις βροχές, έχει κάνει την επανεμφάνιση του.

Τα συστήματα κλιματισμού λοιπόν στα αυτοκίνητα έχουν αρχίσει και πάλι να δουλεύουν υπερωρίες. Είστε όμως σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε σωστά τον κλιματισμό; H SEAT μας δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να κάνουμε δροσερή την καμπίνα του αυτοκινήτου μας.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι να ενεργοποιούμε στη μέγιστη ένταση τον κλιματισμό μόλις εισέλθουμε στο αυτοκίνητο. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία εντός ενός σταθμευμένου οχήματος μπορεί να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την ισπανική εταιρία για να ρίξουμε τη θερμοκρασία 25 βαθμούς σε περίπου μισή ώρα χρειάζεται να ανοίξουμε πρώτα τα παράθυρα και τις πόρτες για ένα λεπτό προτού ξεκινήσουμε. Έπειτα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό.

Συνήθως έχουμε την ανακύκλωση του αέρα κλειστή γιατί θολώνουν τα τζάμια, ενώ η SEΑΤ προτείνει να επιλέγουμε τη λειτουργία Auto, ώστε να ρυθμίζεται ομοιόμορφα και αποτελεσματικά η ροή του αέρα. Νωρίς το πρωί ακόμα και αν δεν έχει ζέστη, αλλά ψυχρούλα καλό θα είναι να ενεργοποιήσετε τον κλιματισμό, ώστε να μη θολώσουν τα τζάμια.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι προς τα πού θα είναι στραμμένοι οι αεραγωγοί, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουμε να μας έρχεται ο αέρας στο πρόσωπο. Το σωστό είναι οι αεραγωγοί να «κοιτούν» προς τα επάνω, ώστε να ρέει ο αέρας στην καμπίνα και να δροσίζει όλους στους επιβάτες. Μη ξεχνάτε επίσης να αλλάζετε κάθε 15.000 ή 20.000 χλμ. το φίλτρο του κλιματισμού.  

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η πολύωρη οδήγηση στον ήλιο μειώνει τα αντανακλαστικά και για αυτό πρέπει πάντα να υπάρχει η σωστή θερμοκρασία (προτείνεται 21,5 βαθμοί Κελσίου) εντός της καμπίνας.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.