Είστε εδώ

Auto News

SEAT: Πόσο νερό καταναλώνει στην παραγωγή; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Σήμερα, 22 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Μέρα Νερού και η SEAT θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα, ώστε να επαγρυπνήσει την οικολογική μας συνείδηση. 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ισπανική εταιρεία ανακοινώνει τα δικά της επιτεύγματα σχετικά με τον περιορισμό κατανάλωσης νερού κατά τη διάρκεια της παραγωγικής της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη SEAT τα τελευταία οχτώ χρόνια έχει καταφέρει να μειώσει την κατανάλωση νερού ανά αυτοκίνητο που κατασκευάζει κατά 31%, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η σχετική μείωση να φτάσει το 2025 στο 38%.

Πιο αναλυτικά, το 2010 χρειάζονταν για κάθε νέο αυτοκίνητο που κυλούσε από τη γραμμή παραγωγή του κεντρικού εργοστασίου Μαρτορέλ 3,54 κυβικά μέτρα νερού, ενώ το 2018 απαιτούνταν 2,46 κυβικά μέτρα νερού.

Το 2018 η SEAT εκτιμά ότι η συνολική κατανάλωση νερού στο εργοστάσιο Μαρτορέλ ανήλθε στα 1.170.000 κυβικά μέτρα, με την εν λόγω ποσότητα να επαρκεί για να γεμίσει 470 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων.

Παράλληλα η SEAT μας πληροφορεί ότι στο βαφείο και στον έλεγχο στεγανότητας του οχήματος καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα νερού, ενώ και στις δυο περιπτώσεις γίνεται επαναχρησιμοποίηση του ύδατος. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.