Είστε εδώ

Auto News

SEAT: Πόσο νερό καταναλώνει στην παραγωγή; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Σήμερα, 22 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Μέρα Νερού και η SEAT θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα, ώστε να επαγρυπνήσει την οικολογική μας συνείδηση. 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ισπανική εταιρεία ανακοινώνει τα δικά της επιτεύγματα σχετικά με τον περιορισμό κατανάλωσης νερού κατά τη διάρκεια της παραγωγικής της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη SEAT τα τελευταία οχτώ χρόνια έχει καταφέρει να μειώσει την κατανάλωση νερού ανά αυτοκίνητο που κατασκευάζει κατά 31%, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η σχετική μείωση να φτάσει το 2025 στο 38%.

Πιο αναλυτικά, το 2010 χρειάζονταν για κάθε νέο αυτοκίνητο που κυλούσε από τη γραμμή παραγωγή του κεντρικού εργοστασίου Μαρτορέλ 3,54 κυβικά μέτρα νερού, ενώ το 2018 απαιτούνταν 2,46 κυβικά μέτρα νερού.

Το 2018 η SEAT εκτιμά ότι η συνολική κατανάλωση νερού στο εργοστάσιο Μαρτορέλ ανήλθε στα 1.170.000 κυβικά μέτρα, με την εν λόγω ποσότητα να επαρκεί για να γεμίσει 470 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων.

Παράλληλα η SEAT μας πληροφορεί ότι στο βαφείο και στον έλεγχο στεγανότητας του οχήματος καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα νερού, ενώ και στις δυο περιπτώσεις γίνεται επαναχρησιμοποίηση του ύδατος. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.