Είστε εδώ

Auto News

SEAT: Ποιο ρεκόρ κατέρριψε τον περασμένο Ιούλιο;

του Γιώργου Ψαρρά

Για χρόνια θα θυμούνται στη SEAΤ τον περασμένο μήνα, καθώς ήταν ο καλύτερος Ιούλιος, από πλευράς πωλήσεων, της ισπανικής εταιρίας.

Αναλυτικότερα τον Ιούλιο του 2018 η SEAT κατέγραψε 52.700 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017 η άνοδος άγγιξε το 35,7%, καθώς το συγκεκριμένο μήνα πέρυσι είχε σημειώσει 38.900 πωλήσεις. Μάλιστα φέτος ξεπεράστηκε και το ρεκόρ των 46.200 πωλήσεων που είχε πετύχει η SEAT το 2001.

Τώρα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους η SEΑΤ είδε τις πωλήσεις της να ανεβαίνουν κατά 20,1% στις 342.700 μονάδες, καθώς το ίδιο διάστημα του 2017 είχε ανακοινώσει 285.400 πωλήσεις. Έτσι λοιπόν καταρρίφτηκε ακόμα ένα ρεκόρ πωλήσεων, αυτό του πρώτου επταμήνου του έτους, που είχε επιτευχτεί το 2000 με 324.000 μονάδες.

Η συνεχόμενη εμπορική άνοδος της SEAT είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο του 2018 τα λειτουργικά της κέρδη να σημειώσουν άνοδο 62,7%, φθάνοντας στο ιστορικό ρεκόρ των 212 εκατομμυρίων ευρώ. Σίγουρα η SEΑΤ ενισχύθηκε από την προσθήκη του νέου Ateca στη γκάμα των μοντέλων της, ενώ  περεταίρω ώθηση αναμένεται να δώσει το επερχόμενο μεγάλο SUV της, το Tarraco.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Ιαπωνίας - Κατατακτήριες

Με το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi συνεχίζεται το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP2

Στη δεύτερη ελεύθερη περίοδο δοκιμών επικράτησαν ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν και στην τελική κατάταξη.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP1

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην πίστα του Circuit of the Americas συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018 με τον 18ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος ξεκίνησε με βροχή.

Φερνάντο Αλόνσο

Λίγο πριν τον αμερικανικό Γκραν Πρι στο Τέξας, στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Φερνάντο Αλόνσο ποιους θεωρεί ότι είναι οι πέντε κορυφαίοι πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1 και αν μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τον πρώην team mate του στη McLaren, τον Λιούις Χάμ

Porsche Mission E Cross Turismo

Τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης η Porsche μας είχε ξαφνιάσει όλους με την παρουσίαση της Mission E Cross Turismo.

BMW

Η BMW διαθέτει αυτή τη στιγμή μία αρκετά μεγάλη γκάμα από SUV η οποία καλύπτει σχεδόν όλες τις πιθανές κατηγορίες ξεκινώντας από την πιο μικρή και εισαγωγική X1 και φτάνοντας μέχρι την επιβλητική X7.

EuroNCAP

Σταδιακά τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ολοένα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο ξεκούραστη ταυτόχρονα.

McLaren Speedtail

Πλέον έχουμε ακόμα ένα λόγο να ζηλεύουμε τους μόλις 106 τυχερούς ιδιοκτήτες της επερχόμενης McLaren Speedtail.  

Αυτός βρίσκεται στο λογότυπο της McLaren που ενσωματώνει πάνω της η νέα Speedtail. Τι το ιδιαίτερο όμως έχει το συγκεκριμένο προαιρετικό λογότυπο της;

Volkswagen

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο των ετών η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού όμως η βασική τους λειτουργία έχει παραμείνει η ίδια, να σκορπίζουν φως μπροστά από το αυτοκίνητο.

Peugeot

Τα «χαρτιά» της ανοίγει η Peugeot σχετικά με το πλάνο που έχει καταστρώσει σχετικά από την επερχόμενη ηλεκτροκίνηση.