Είστε εδώ

Auto News

SEAT: Ποια μοντέλα της καταναλώνουν και φυσικό αέριο;

του Γιώργου Ψαρρά

Στη μάχη που δίνεται για τη μείωση των εκπομπών ρύπων η SEAT έχει στη φαρέτρα της, εκτός από τα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα , την τεχνογνωσία πάνω στο συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Μάλιστα στη γκάμα της ισπανικής εταιρείας υπάρχουν συνολικά τέσσερα μοντέλα της που μπορούν να καταναλώνουν και φυσικό αέριο. Ο λόγος για τα Mii Ecofuel, Ibiza TGI, Arona TGI και Leon TGI. Τα τρία τελευταία πλέον προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονόμια, χάρη στην προσθήκη τρίτης δεξαμενής φυσικού αερίου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι αποκλειστικά με τη χρήση  φυσικού αερίου το Ibiza TGI έχει αυτονομία 360 χλμ., το Arona TGI επίσης 360 χλμ. και το Leon TGI 440 χλμ. (μετρήσεις WLTP).

Το Mii Ecofuel, το Ibiza TGI και το Arona TGI χρησιμοποιούν δεξαμενές φυσικού αερίου κατασκευασμένες από χάλυβα υψηλής αντοχής. Το Leon TGI τώρα χρησιμοποιεί μια δεξαμενή φυσικού αερίου κατασκευασμένη επίσης από χάλυβα υψηλής αντοχής, η οποία τοποθετείται μπροστά από τον πίσω άξονα. Παράλληλα δύο νέες μεγάλες δεξαμενές φυσικού αερίου βρίσκονται τοποθετημένες πίσω από τον πίσω άξονα, ενώ είναι κατασκευασμένες από ανθρακόνημα. Το εν λόγω υλικό συμβάλει στη μείωση του βάρους των δεξαμενών φυσικού αερίου και στην καλύτερη κατανομή βάρους του οχήματος.

Η ζήτηση για τα μοντέλα που καταναλώνουν και φυσικό αέριο έχει αυξηθεί, καθώς το κόστος χρήσης τους είναι 50% φθηνότερο σε σύγκριση με τη βενζίνη και 30% χαμηλότερο από το πετρέλαιο κίνησης.

Σε κανονικές συνθήκες ο κινητήρας χρησιμοποιεί μόνο φυσικό αέριο και η μετάβαση στη βενζίνη γίνεται μόνο όταν αδειάσουν οι δεξαμενές, ενώ ο οδηγός δεν αντιλαμβάνεται καμία διαφορά εκείνη τη στιγμή. 

Αν όμως η εξωτερική θερμοκρασία πέσει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου ο κινητήρας θα ξεκινήσει σε λειτουργία βενζίνης, ενώ τα μπεκ ψεκασμού αερίου ζεσταίνονται μέχρι τη θερμοκρασία λειτουργίας πριν ενεργοποιήσουν το κύκλωμα CNG. Η πλήρωση με φυσικό αέριο γίνεται από ένα ειδικό στόμιο, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το στόμιο πλήρωσης βενζίνης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.