Είστε εδώ

Auto News

SEAT: Μέσω εικονικής πραγματικότητας νέα μοντέλα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Αλήθεια γνωρίζατε ότι η SEΑΤ χρησιμοποίει την τεχνολογία της εικονικής παραβατικότητας για τη δημιουργία των νέων της μοντέλων της;

Ελάτε λοιπόν να μπούμε στα εργαστήρια της ισπανικής εταιρίας όπου θα συναντήσουμε σχεδιαστές να φορούν γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία τους επιτρέπουν να αξιολογούν τις γραμμές ενός νέου μοντέλου σε τρισδιάστατη μορφή πριν αυτές υλοποιηθούν αλλά και σε τι ποσοστά η εικόνα που αντικρίζουν ανταποκρίνεται στο σκίτσο που δημιούργησαν με το μολυβί στο χαρτί.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για το νέο Ibiza πραγματοποιήθηκαν 95.000 τρισδιάστατες απεικονίσεις με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας. Με την εν λόγω τεχνολογία επίσης η SEAT πραγματοποιεί και εικονικές συγκρούσεις των μοντέλων της ώστε να διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια τους.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι με την εικονική πραγματικότητα μειώθηκε κατά 30% ο χρόνος για την κατασκευή πρωτότυπων μοντέλων, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνονται έως και 800 βελτιώσεις σε διάφορους τομείς όπως συνέβη και με το Ateca πριν εισέλθει στη γραμμή παραγωγής.

Για το μέλλον η SEAT προβλέπει ότι ο υποψήφιος αγοραστής χάρη στην εικονική πραγματικότητα θα μπορεί να διαμορφώνει το μοντέλο στην έκδοση και στο χρώμα που επιθυμεί και να το βλέπει επιτόπου αλλά ακόμα και να το οδηγεί χωρίς καν να επισκεφτεί τον εκθεσιακό χώρο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.