Είστε εδώ

Auto News

Seat Leon: Διαρκώς συνδεδεμένο με τον οδηγό (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Απόλυτα εναρμονισμένο με τη σύγχρονη εποχή είναι το νέο Leon, καθώς σύμφωνα με τη Seat πρόκειται για το πρώτο της πλήρως συνδεδεμένο μοντέλο.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα «όπλα» που διαθέτει στη ψηφιακή του φαρέτρα το νέο Leon. Ξεκινάμε με την εφαρμογή ονόματι “Seat Connect”, την οποία μπορεί να κατεβάσει στο smartphone ο οδηγός του Leon και να αποκτήσει εξ αποστάσεως πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών.

Για παράδειγμα μπορεί να εντοπίζει που πάρκαρε, να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες, να ενεργοποιεί την κόρνα και αλάρμ, να λαμβάνει ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να παραβιάσει το αυτοκίνητο του ή  αν το οδηγεί με υψηλή ταχύτητα. Αν πρόκειται για το νέο plug-in υβριδικό Leon μέσω του e-Manager ο ιδιοκτήτης μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία της φόρτισης.

Σημειώστε ακόμα ότι η εφαρμογή “Seat Connect” παρέχει πληροφορίες για την κίνηση των δρόμων, τις τιμές των καυσίμων και τα ωράρια των πρατηρίων, ενώ μπορεί να μεταφέρει το δρομολόγιο που έχει ορίσει ο οδηγός από το σπίτι του κατευθείαν στο σύστημα πλοήγησης. Ένα ακόμα προνόμιο της εφαρμογής είναι ότι επιτρέπει την αναπαραγωγή διαδικτυακού ραδιοφώνου.

Από πλευράς ασφάλειας τώρα προσφέρει την κλήση έκτακτης ανάγκης (χειροκίνητα ή αυτόματα), ενημερώνοντας τις αρμόδιες Αρχές για την ακριβή θέση του οχήματος, τον τύπο του κινητήρα, το χρώμα του οχήματος και τον αριθμό των επιβατών, ώστε να γίνεται εύκολα ο εντοπισμός του.

Το σύστημα πολυμέσων του νέου Leon προσφέρει στάνταρ κεντρική οθόνη αφής 8,25 ιντσών, ενώ προαιρετική είναι η μεγαλύτερη των 10 ιντσών με σύστημα πλοήγηση και τρισδιάστατους χάρτες, η οποία δέχεται εντολές μέσω φωνής ή χειρονομιών.

Η ανεξάρτητη ενσωματωμένη στο νέο Leon eSIM υπόσχεται διαρκή επικοινωνία με το ψηφιακό κόσμο και ενημερώσεις εφαρμογών ψυχαγωγίας. Το Full Link αποτελεί τη πύλη για τη συνδεσιμότητα του smartphone με το νέο Leon, η οποία επιτυγχάνεται μέσω Apple CarPlay (ασύρματα) ή Android Auto (με καλώδιο).

Συνεχίζουμε με το ψηφιακό πίνακα οργάνων του νέου Leon με οθόνη 10,25 ιντσών και τρία προγράμματα προβολών (Classic, Digital και Dynamic View) των σχετικών ενδείξεων.

Τέλος, το “Connectivity Box” του νέου Leon περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση για smartphone δυο θύρες USB type C μπροστά και ανάλογα την έκδοση ακόμα δυο πίσω.

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.