Είστε εδώ

Auto News

SEAT Ibiza και Arona: Πεντάστερα και πάλι σε δοκιμές πρόσκρουσης

του Γιώργου Ψαρρά

Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν τα SEAT Ibiza και Arona στην Ευρώπη είναι ελεγμένο και πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, ο οποίος απέδωσε πέρυσι στα ισπανικά μοντέλα την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων.

Ανάλογο ρόλο με αυτόν του EuroNCAP στη Λατινική Αμερική έχει ο οργανισμός LatinNCAP, ο οποίες έρχεται να επιβεβαιώσει τον πρώτο, καθώς βαθμολόγησε επίσης με πέντε αστέρια τα  Ibiza και Arona.

Οι δοκιμές πρόσκρουσης στις οποίες υποβλήθηκαν περιλάμβανε μετωπική με 64 χλμ./ώρα, πλευρική σε εμπόδιο με 50 χλμ./ώρα και πλευρική σε στύλο με 29 χλμ./ώρα. Παράλληλα εξετάστηκαν και τα συστήματα ασφαλείας όπως ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας οχήματος (ESC), η υπενθύμιση πρόσδεσης των ζωνών ασφαλείας και το αντιμπλοκάρισμα των φρένων (ABS).

Το Ibiza έλαβε 89% στην προστασία ενηλίκων και 85% στην προστασία παιδιών. Τα αντίστοιχα ποσοστά του Arona ήταν 88% και 87% αντίστοιχα. Στη συγκέντρωση των πέντε αστέρων βοήθησε σίγουρα και η πλούσια εξοπλιστική λίστα των Ibiza και Arona που περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και συστήματα συγκράτησης παιδικών καθισμάτων, σύμφωνα με τις υψηλές απαιτήσεις που θεσπίζει η αγορά της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.