Είστε εδώ

Auto News

Ρωσία: Τα έκανε "γυαλιά-καρφιά" (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα ωραίο “παιχνίδι” που μπορεί να κάνει κάποιος που διαθέτει πισωκίνητο αυτοκίνητο είναι ενώ βρίσκεται σταματημένος να πατήσει αρκετά το γκάζι, ώστε να στρίψει ξεκολλώντας την ουρά.

Η στιγμή που πλαγιολισθαίνει το αυτοκίνητο προσφέρει μία πολύ ευχάριστη αίσθηση στον οδηγό καθώς κινείται με έναν τρόπο που βιώνει σπάνια. Όμως, όσο ωραίο και αν είναι αυτό το κόλπο, είναι εντελώς χαζό (για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο σκληρή γλώσσα) να εκτελείται σε δημόσιο δρόμο την ώρα που σε αυτόν κινούνται και άλλοι άνθρωποι ή/και βρίσκονται παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η μεγαλύτερη απόδειξη για τα παραπάνω αποτελεί το βίντεο που ακολουθεί. Σε αυτό βλέπουμε μία BMW Σειρά 5 της γενιάς F10 η οποία παραγόταν από το 2010 μέχρι το 2017. Ο οδηγός της θέλει να στρίψει δεξιά στην διασταύρωση που βλέπουμε, όμως αντί να το κάνει με ήρεμο τρόπο όπως οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, αποφασίζει να πατήσει βαθιά το πόδι στο πάτωμα και να ξεκολλήσει την ουρά του αυτοκινήτου.

Αρχικά φαίνεται ότι καταφέρνει να μη δημιουργηθεί πρόβλημα, βοηθούμενος από το μεγάλο πλάτος του δρόμου και τη λιγοστή κίνηση όμως στα δευτερόλεπτα που ακολουθούν χάνει τον έλεγχο και καταλήγει να χτυπήσει τουλάχιστον πέντε (από όσο μπορούμε να διακρίνουμε) αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Κρίνοντας από τη χαμηλή ταχύτητα με την οποία έγινε η σύγκρουση μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι δε χτύπησε κάποιος, όμως θα μπορούσε πολύ εύκολα να υπάρχει πεζός σε εκείνο το σημείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το περιστατικό που έγινε στην πόλη Γιάροσλαβλ στη δυτική Ρωσία, είναι ότι αν θέλουμε να “παίξουμε”  με το αυτοκίνητό μας, καλό είναι να επιλέξουμε μία τοποθεσία που θα είμαστε εντελώς μόνοι μας ή ακόμα καλύτερα μία πίστα. Σε κάθε άλλη περίπτωση βάζουμε σε κίνδυνο τόσο εμάς, όσο και τους ανθρώπους γύρω μας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.