Είστε εδώ

Auto News

Renault - Nissan - Mitsubishi: Βάζουν Android στο infotainment

του Σωτήριου Χάλλα

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Ωστόσο, από το 2021 οι κάτοχοι Android κινητών θα μπορούν να έχουν την πλήρη εμπειρία του smartphone τους στην οθόνη του αυτοκινήτου αφού η Google προχώρησε σε συμφωνία με τη συμμαχία Renault – Nissan – Mitsubishi για την τοποθέτηση του λειτουργικού της στα συστήματα infotainment.

Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να έχουν άμεσα πρόσβαση σε λειτουργίες όπως ο ψηφιακός βοηθός της Google, το Google Maps και κάθε άλλη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη και για smartphones στο Play Store.

Με τη χρήση του Android για τα infotainment η συμμαχία θα μπορεί να προσφέρει πιο ασφαλείς ασύρματες επικοινωνίες, αναβάθμιση λογισμικού μέσω internet, ακόμα και απομακρυσμένη διάγνωση για βλάβες.

Βέβαια, η εικόνα που θα αντικρίζει ο χρήστης δε σημαίνει ότι θα είναι η ίδια σε όλα τα αυτοκίνητα αφού ο κάθε κατασκευαστής που συνεργάζεται με την Google είναι ελεύθερος να διαμορφώσει την εμφάνιση όπως εκείνος θέλει.

Παρά την υιοθέτηση του Android από τα αυτοκίνητα της συμμαχίας θα συνεχίσει να υφίσταται η συμβατότητα με τα iPhones.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Υπόθεση Γκον

Η Nissan σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Καρλος Γκον, βάζοντας στο στόχαστρο και την αδερφή του, Κλοντίν Μπισάρα ντε Ολιβέιρα, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της.

Toyota Supra

Μάχη αναμένεται να γίνει για την πρώτη Toyota Supra που θα πουληθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς θα βγει στο «σφυρί».

Κινητήρες εσωτερικής καύσης

Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για αφανισμό των κινητήρων εσωτερικής καύσης μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται ότι τα κλασικά μοτέρ βενζίνης και diesel δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη όσον αφορά την εξέλιξή τους.

Volkswagen Sharan

Πιο «απλόχερο» είναι πλέον το Volkswagen Sharan σε ότι αφορά τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Ford

Η Ford έχει παράδοση στα pick-up (ειδικά στα μεγάλα) αφού, κυρίως στην Αμερική, διαθέτει μια αρκετά πλούσια γκάμα την οποία όπως φαίνεται θέλει να εμπλουτίσει προς το κάτω άκρο της.

Renault

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου γύρω από τις απολαβές του Κάρλος Γκον και τη σύλληψή του από τις ιαπωνικές αρχές οι Nissan και Mitsubishi έσπευσαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του CEO.

Nissan Patrol

Σήμερα η Nissan διαθέτει μια αναγνωρισμένη γκάμα από SUV, ωστόσο οι ρίζες της στην εν λόγω κατηγορία εντοπίζονται στο Patrol.

Ήπια υβριδικά

Σύμφωνα με τη Valeo μέχρι το 2026 το 25% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλον τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κάποιο ήπιο υβριδικό σύστημα για την κίνησή τους.

SEAT

Το Arona FR που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τυχαίο, καθώς ήταν αυτό που οδήγησε τη SEAT σε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής.

Volkswagen

Μετά τα ID, ID CROZZ, ID BUZZ και ID VIZZION η Volkswagen ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην έκθεση της Σανγκάης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.