Είστε εδώ

Auto News

Renault: Ηλεκτρικό Twingo. Πόσο πιθανό είναι;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντων της γαλλικής μάρκας, Αλί Κασάι, δήλωσε ότι οι Γάλλοι ήθελαν από καιρό να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ηλεκτρικού Twingo, όμως δεν υπήρχε επαρκής αριθμός σταθμών φόρτισης, οπότε θα ήταν μια κίνηση χωρίς νόημα. Ωστόσο, στην πορεία δημιουργήθηκε το Zoe και δημιούργησε εκ νέου φιλοδοξίες.

Η μετατροπή του Twingo σε ηλεκτρικό θα είναι εύκολη αφού μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Smart ForFour το οποίο ήδη έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Ακόμα, η Renault είχε παρουσιάσει σε μορφή πρωτότυπου την πρώτη της απόπειρα για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στο μέγεθος του Twingo, με την παρουσίαση το 2013 του Twin’Z. Σε εκείνη την υλοποίηση ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος στο πίσω μέρος και απέδιδε 68 ίππους, ενώ η μπαταρία βρισκόταν στο πάτωμα.

Ήδη τα ηλεκτρικά έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν κατηγορίες με νέα μοντέλα όπως το e-208 της Peugeot και το Corsa-e της Opel, ενώ υπάρχει πάντα και η τριάδα VW e-Up!/Skoda Citigo/SEAT Mii.

Στις εικόνες βλέπουμε το πρωτότυπο Renault Twin’Z.

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.