Είστε εδώ

Auto News

Renault : Ένας αιώνας εμπειρίας στα επαγγελματικά οχήματα

του Γιώργου Ψαρρά

Η Renault διαθέτει εμπειρία άνω των 100 ετών στην εξέλιξη και παραγωγή ελαφριών επαγγελματικών οχημάτων, επομένως έχει μια σημαντική ιστορία να επιδείξει στον τομέα αυτό.

Στο παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μέσα από τα τρία σχετικά video θα δείτε pickup και βαν της γαλλικής εταιρίας που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2011 οι πωλήσεις των ελαφριών επαγγελματικών της οχημάτων σημείωσαν άνοδο 40%, το 2015 δημιουργήθηκε το Renault Pro+ που ασχολείται αποκλειστικά με τα επαγγελματικά οχήματα, ενώ το 2016 καταγράφηκε ρεκόρ πωλήσεων που έφτασε τις 434.000 μονάδες.

Στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων κατά 40%, η διεύρυνση του ηλεκτροκίνητου στόλου, ενώ στο πλαίσιο της συμμαχίας μεταξύ των Renault-Nissan-Mitsubishi επιδιώκεται η ηγεσία στην κατηγορία.

Στο πρώτο video θα παρακολουθήστε το Renault Estafette του 1978 μαζί με το Trafic του 2017, στο δεύτερο video εμφανίζεται το Colorale του 1950 συντροφιά με το Alaskan του 2016 και στο τελευταίο video το 1000kg από το μακρινό 1947 πλάι στο σύγχρονο Kangoo Z.E.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.