Είστε εδώ

Auto News

PSA: Επαγγελματικά με μπαταρία. Ποια μοντέλα αφορά;

του Σωτήριου Χάλλα

Η PSA ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2020 θα κυκλοφορήσει τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά van, τα οποία θα είναι τα Citroën Dispatch (στην Ελλάδα το ξέρουμε ως Jumpy), Peugeot Expert και Opel Vivaro.

Τα εν λόγω μοντέλα θα είναι διαθέσιμα τόσο σε έκδοση για επαγγελματική χρήση, όσο και για επιβατική.

Τα τρία μοντέλα θα συναρμολογούνται στο εργοστάσιο του ομίλου στο Hordain της Γαλλίας, ενώ το κινητήριο σύνολο για το οποίο δε δόθηκαν πληροφορίες θα κατασκευάζεται σε άλλο εργοστάσιο του ομίλου στην ίδια χώρα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Trémery.

Μπορεί οι Γάλλοι να μη μας ενημέρωσαν για τον κινητήρα, όμως ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την αυτονομία. Η μπαταρία της πιο μικρής έκδοσης θα έχει χωρητικότητα 50 kWh με την αυτονομία να αγγίζει τα 200 χλμ. Στη μεγάλη έκδοση η χωρητικότητα θα αυξάνεται στις 75 kWh και η αυτονομία θα πηγαίνει στα 300 χλμ.

Η PSA έχει θέσει ως απώτερο στόχο να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλα της τα μοντέλα μέχρι το 2025 και η δημιουργία επαγγελματικών μοντέλων με μπαταρία κρίνεται ως πολύ σημαντική.

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.