Είστε εδώ

Auto News

Porsche Cayenne Turbo: Βοηθός σε ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο

του Γιώργου Ψαρρά

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.

Ωστόσο αυτή τη φορά η Cayenne Turbo δεν πραγματοποίησε η ίδια κάποιο ρεκόρ, αλλά ήταν αυτή που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ώστε να επιτευχθεί. Χάρη λοιπόν στην Cayenne Turbo ο Νιλ Κάμπελ έσπασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο.

Φυσικά δεν μιλάμε για ένα απλό ποδήλατο. Ο Κάμπελ καβάλησε ένα ποδήλατο το οποίο κατασκεύασε η Moss Bikes που μπορεί να παραμένει σταθερό ακόμα και σε ταχύτητες άνω των 322 χλμ./ώρα. Ο σκελετός του είναι φτιαγμένος από ανθρακόνημα, ενώ τμήματα του έχουνε δημιουργηθεί μέσα από τρισδιάστατη εκτύπωση. Παράλληλα το μεταξόνιο του είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των συμβατικών ποδηλάτων, ενώ χρησιμοποίησε ειδικά ελαστικά.

Το εν λόγω εγχείρημα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Βρετανία σε μια διαδρομή μόλις 2 χλμ. επομένως απαιτούνταν ένα όχημα που θα μπορούσε να αναπτύξει γρήγορα και να διατηρήσει υψηλή ταχύτητα. Άρα η Cayenne Turbo ήταν η ιδανική λύση.

Πίσω από την Cayenne Turbo τοποθετήθηκε μια κάθετη πλατφόρμα, η οποία δημιουργούσε αεροδυναμική προστασία στον ποδηλάτη. Πίσω από το τιμόνι της  Cayenne Turbo βρίσκονταν ο οδηγός αγώνων Άντυ Φροστ, ο οποίος έπρεπε να παραμένει σε διαρκή επαφή με τον Κάμπελ.

Το ποδήλατο ρυμουλκήθηκε από την Cayenne Turbo μέχρι αυτή να πιάσει τα 177 χλμ./ώρα και στη συνέχεια αποκολλήθηκε από αυτή, ώστε ο Κάμπελ να δώσει ώθηση με τα πετάλια και να πετύχει ταχύτητα 217 χλμ./ώρα. 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.