Είστε εδώ

Auto News

Porsche Cayenne Turbo: Βοηθός σε ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο

του Γιώργου Ψαρρά

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.

Ωστόσο αυτή τη φορά η Cayenne Turbo δεν πραγματοποίησε η ίδια κάποιο ρεκόρ, αλλά ήταν αυτή που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ώστε να επιτευχθεί. Χάρη λοιπόν στην Cayenne Turbo ο Νιλ Κάμπελ έσπασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο.

Φυσικά δεν μιλάμε για ένα απλό ποδήλατο. Ο Κάμπελ καβάλησε ένα ποδήλατο το οποίο κατασκεύασε η Moss Bikes που μπορεί να παραμένει σταθερό ακόμα και σε ταχύτητες άνω των 322 χλμ./ώρα. Ο σκελετός του είναι φτιαγμένος από ανθρακόνημα, ενώ τμήματα του έχουνε δημιουργηθεί μέσα από τρισδιάστατη εκτύπωση. Παράλληλα το μεταξόνιο του είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των συμβατικών ποδηλάτων, ενώ χρησιμοποίησε ειδικά ελαστικά.

Το εν λόγω εγχείρημα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στη Βρετανία σε μια διαδρομή μόλις 2 χλμ. επομένως απαιτούνταν ένα όχημα που θα μπορούσε να αναπτύξει γρήγορα και να διατηρήσει υψηλή ταχύτητα. Άρα η Cayenne Turbo ήταν η ιδανική λύση.

Πίσω από την Cayenne Turbo τοποθετήθηκε μια κάθετη πλατφόρμα, η οποία δημιουργούσε αεροδυναμική προστασία στον ποδηλάτη. Πίσω από το τιμόνι της  Cayenne Turbo βρίσκονταν ο οδηγός αγώνων Άντυ Φροστ, ο οποίος έπρεπε να παραμένει σε διαρκή επαφή με τον Κάμπελ.

Το ποδήλατο ρυμουλκήθηκε από την Cayenne Turbo μέχρι αυτή να πιάσει τα 177 χλμ./ώρα και στη συνέχεια αποκολλήθηκε από αυτή, ώστε ο Κάμπελ να δώσει ώθηση με τα πετάλια και να πετύχει ταχύτητα 217 χλμ./ώρα. 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.