Είστε εδώ

Auto News

Πωλήσεις 2019: Ποια premium μάρκα βρέθηκε στην κορυφή;

του Σωτήριου Χάλλα

Όσο προχωράει το 2020 αρχίσουν να γίνονται γνωστά οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με το 2019, όπως οι πωλήσεις που κατέγραψε η κάθε μάρκα ξεχωριστά αλλά και οι συνολικές πωλήσεις των ομίλων.

Σε ό,τι αφορά το premium κομμάτι της αγοράς, η πρώτη τριάδα αποτελείται από τις Mercedes, BMW και Audi. Μεταξύ των τριών, στην κορυφή βρίσκεται το"αστέρι", με τους Βαυαρούς να ακολουθούν και την εταιρεία του ομίλου Volkswagen στην τρίτη θέση.

Τα νούμερα των πωλήσεων για την κάθε μάρκα ξεχωριστά είναι, 2.34 εκατομμύρια για τη Mercedes, 2.17 εκατομμύρια για την BMW και 1.85 εκατομμύρια για την Audi.

Ωστόσο, αν ρίξουμε μια ματιά στις πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου, η BMW μαζί με τις Mini και Rolls-Royce παρέδωσε 2.520.307 οχήματα, έναντι 2.339.562 της Mercedes μαζί με τη Smart.

Σημαντική ώθηση πήρε η Mercedes από την κινεζική αγορά, αφού κατάφερε ακόμα και η Maybach, που έχει πολύ ακριβή γκάμα, να πουλάει 700 μοντέλα κάθε μήνα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.