Είστε εδώ

Auto News

Polestar: Τι νέο ετοιμάζει με τη Google; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το νέο Polestar 2 να ξεχωρίζει είναι ότι μιλάμε για το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με λειτουργικό Android στο σύστημα πολυμέσων.

Η αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Volvo τώρα ανακοινώνει ότι επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Google, ώστε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εμπειρία συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας στα μελλοντικά της μοντέλα, πέρα από τις υπηρεσίες Google Assistant, Google Maps και Google Play Store.

Σύμφωνα λοιπόν με την Polestar το λειτουργικό Android θα μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο εξατομικευμένες λύσεις, καθώς μέσω του ψηφιακού κλειδιού του εκάστοτε οδηγού πέρα από την υφιστάμενη αυτόματη ρύθμιση των πλευρικών καθρεπτών, του καθίσματος, του κλιματισμού θα μπορεί να διαμορφώνεται το πλήρες περιβάλλον του οχήματος στις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη σύμφωνα με τις πρόσφατες εφαρμογές που χρησιμοποίησε.

Παράλληλα μέσω του Google Assistant μια προηγμένη τεχνολογία ομιλίας που επεκτείνεται σε περισσότερες γλώσσες, θα κατανοεί τις προθέσεις του οδηγού και θα προσφέρει πιο εξατομικευμένες εμπειρίες μέσω μιας φυσική ροής συνομιλιών που θα βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης το video streaming από δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμο για τους επιβάτες, όταν για παράδειγμα το όχημα είναι σταθμευμένο και φορτίζει. Η κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων θα αυξάνει τη φωτεινότητα της όταν ο οδηγός κοιτά προς αυτήν και το μενού χειρισμού θα αναπροσαρμόζεται όταν το χέρι πλησιάζει για να κάνει ρυθμίσεις. Θα υπάρχει ακόμα και ειδοποίηση ασφαλείας αν οδηγός στρέφει περισσότερο το βλέμμα του στην οθόνη και όχι στο δρόμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το εξελιγμένο λειτουργικό Android στα μοντέλα της θα δώσει η Polester στις 25 Φεβρουαρίου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Οι Λεκλέρκ, Άλμπον, Ράσελ, Νόρις και Λατίφι ήταν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο εικονικό αγώνα που διοργανώνει η Formula 1, όμως τώρα στους παραπάνω προστίθενται ο Τζιοβινάτσι και ο Τζένσον Μπάτον.

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η Mazda να επέστρεψε με επιτυχία πριν από ένα χρόνο περίπου στην ελληνική αγορά, έπειτα από πολυετή απουσία.

Ωστόσο η παρουσίαση στο αυτοκινητιστικό στερέωμα αριθμεί πλέον έναν αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1920. Για το λόγο αυτό το 2020 είναι εορταστικό έτος για την ιαπωνική εταιρεία.

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.