Είστε εδώ

Auto News

Pininfarina: Αλλαγή πλεύσης για τους Ιταλούς

του Σωτήριου Χάλλα

Το όνομα Pininfarina είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μερικά από τα ομορφότερα σχέδια στην ιστορία της αυτοκίνησης αλλά φαίνεται ότι μετά από τόσο χρόνια ιστορίας κάτι αλλάζει για την ιταλική εταιρεία.

Πριν από περίπου ένα μήνα σας είχαμε ενημερώσει από εδώ ότι η Mahindra, στην οποία ανήκει ο Pininfarina, σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου και στην παραγωγή αυτοκινήτων και ότι περιμέναμε περισσότερες ανακοινώσεις στις 14 Απριλίου.

Οι ανακοινώσεις έγιναν και μάθαμε ότι η ονομασία της νέας εταιρείας θα είναι Automobili Pininfarina και ότι η παραγωγή της θα είναι πολύ περιορισμένη. Επίσης, τα αυτοκίνητα που θα φέρουν τα σήματα του ιταλικού οίκου θα έχουν εξελιγμένη τεχνολογία, πολύ υψηλές επιδόσεις, θα είναι ιδιαίτερα πολυτελή και θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρικούς κινητήρες.

Το πρώτο μοντέλο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2020 και πρόκειται για ένα ηλεκτρικό hypercar για την κατασκευή του οποίου ο Pininfarina θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Mahindra μέσα από τη συμμετοχή της στη Formula E.

Προς το παρόν το μόνο που έχει γίνει γνωστό για αυτό το μοντέλο είναι ότι, μάλλον, θα ονομάζεται PF-Zero και ότι είναι πολύ πιθανή η συνεργασία με τη Rimac για την κατασκευή του.

Η μετατροπή της εταιρείας από σχεδιαστικό οίκο σε κατασκευαστή αυτοκινήτων αποτελεί ένα διαχρονικό όνειρο της οικογένειας Pininfarina που ο εγγονός του ιδρυτή της κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα.

Στην εικόνα βλέπουμε το σήμα της νέας εταιρείας.

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.