Είστε εδώ

Auto News

Peugeot: Ποιο μοντέλο καταργείται από την γκάμα της;

του Σωτήριου Χάλλα

Οι προδιαγραφές ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές οδηγούν τις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων σε συνεχείς αλλαγές της γκάμας τους προκειμένου να είναι σύμφωνες με το νόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Γάλλοι αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή της έκδοσης GT του 308. Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί με δύο κινητήρες, ένα βενζίνης και έναν πετρελαίου και αποτελεί το ενδιάμεσο επίπεδο ανάμεσα στις “κανονικές” εκδόσεις και την κορυφαία, GTi. Ο βενζινοκινητήρας είναι στα 1.6 λίτρα και αποδίδει 225 ίππους και 300 Nm ροπής. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι στα 2.0 λίτρα και αποδίδει 180 ίππους και 400 Nm ροπής.

Σε αντίθεση με το 308 GT, η παραγωγή του 308 GTi δε θα διακοπεί, όπως είχε ακουστεί πριν λίγο καιρό, αλλά θα γίνει μια παύση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό θα συμβεί προκειμένου η εταιρεία να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά τον κινητήρα των 1.6 λίτρων από το πρότυπο PureTech 263 Euro 6.d-temp στο PureTech 263 Euro 6.d-temp + EVAP.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από την Ρόντιτσα Ιονέσκου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Trust Motors που είναι ο επίσημος εισαγωγέας των Peugeot, Citroen και DS στη Ρουμανία.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.