Είστε εδώ

Auto News

Peugeot: Ποιο μοντέλο καταργείται από την γκάμα της;

του Σωτήριου Χάλλα

Οι προδιαγραφές ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές οδηγούν τις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων σε συνεχείς αλλαγές της γκάμας τους προκειμένου να είναι σύμφωνες με το νόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Γάλλοι αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή της έκδοσης GT του 308. Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφορεί με δύο κινητήρες, ένα βενζίνης και έναν πετρελαίου και αποτελεί το ενδιάμεσο επίπεδο ανάμεσα στις “κανονικές” εκδόσεις και την κορυφαία, GTi. Ο βενζινοκινητήρας είναι στα 1.6 λίτρα και αποδίδει 225 ίππους και 300 Nm ροπής. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι στα 2.0 λίτρα και αποδίδει 180 ίππους και 400 Nm ροπής.

Σε αντίθεση με το 308 GT, η παραγωγή του 308 GTi δε θα διακοπεί, όπως είχε ακουστεί πριν λίγο καιρό, αλλά θα γίνει μια παύση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό θα συμβεί προκειμένου η εταιρεία να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά τον κινητήρα των 1.6 λίτρων από το πρότυπο PureTech 263 Euro 6.d-temp στο PureTech 263 Euro 6.d-temp + EVAP.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από την Ρόντιτσα Ιονέσκου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Trust Motors που είναι ο επίσημος εισαγωγέας των Peugeot, Citroen και DS στη Ρουμανία.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

SEAT

Με μια πρώτη σκέψη ο κόσμος του βιβλίου και του αυτοκινήτου δε συναντιούνται πουθενά, ωστόσο η SEAT μας εξηγεί ότι υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.