Είστε εδώ

Auto News

Peugeot 2008: Ένα εκατομμύριο κατασκευασμένα σε γαλλικό έδαφος

του Γιώργου Ψαρρά

Δε θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το 2019 για το Peugeot 2008, καθώς μόλις γιόρτασε ένα σημαντικό ρεκόρ παραγωγής.

Το εργοστάσιο της Peugeot που βρίσκεται στο Μουλχάουζ της Γαλλίας κατασκεύασε μέσα σε έξι χρόνια το 2008 με τον ορόσημο αριθμό παραγωγής του ενός εκατομμυρίου. Πρόκειται για το λευκό 2008 που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Τροφοδοτείται από το βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων PureTech απόδοσης 130 ίππων, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και παραδόθηκε σε μια τυχερή γυναίκα που το παρήγγειλε.

Το εν λόγω εργοστάσιο στο Μουλχάουζ κατασκευάζει ημερησίως 750 Peugeot 2008, ενώ το 2018 η συνολική παραγωγή τους ανήλθε στις 193.000 μονάδες. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν παραχθεί 1.210.250 Peugeot 2008, καθώς συναρμολογείται επίσης σε Κίνα και Λατινική Αμερική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το 2008 υποστηρίζει το “made in France”, αφού το 62% των εξαρτημάτων του κατασκευάζονται στη Γαλλία. Η επιτυχία του 2008 πέρα από τους αριθμούς παραγωγής επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι σε τριάντα χώρες της Ευρώπης βρίσκεται μέσα στο top3 της άκρως ανταγωνιστικής κατηγορίας του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.