Είστε εδώ

Auto News

Opel: Σε ποια αγορά επιστέφει και με ποια μοντέλα;

του Γιώργου Ψαρρά

Ένας από του βασικούς πυλώνες στο επιχειρηματικό σχέδιο, ονόματι PACE!, της Opel είναι η αύξηση των εξαγωγών της για επιστροφή στην πολυπόθητη κερδοφορία.

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική εταιρεία με έδρα το Ρουσελσχάιμ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην αγορά της Ρωσίας. Σύμφωνα με την Opel η αγορά της Ρωσίας είναι μεγάλη, στρατηγικά σημαντική και προσφέρει πολλές δυνατότητες.

Πιο αναλυτικά λοιπόν, η Opel σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά της Ρωσίας το τέταρτο τρίμηνο του έτους τα Grandland X, Zafira Life και Vivaro. Σημειώστε ότι τα Zafira Life και Vivaro θα παράγονται στο εργοστάσιο του Ομίλου PSA (στον οποίο ανήκει η Opel) που βρίσκεται στην περιοχή Καλούγκα της Ρωσίας.

Παράλληλα η Opel δηλώνει ότι θα αυξήσει τη γκάμα των μοντέλων της τα επόμενα χρόνια στην αγορά της Ρωσίας. Τη διάθεση των Grandland X, Zafira Life και Vivaro στην τοπική αγορά θα αναλάβουν πρώην αντιπρόσωποι της Opel, o αριθμός των οποίων είναι περίπου 15 με 20, ωστόσο αργότερα ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί.

Στόχος της Opel είναι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020 το 10% από τον όγκο των πωλήσεων της να προέρχεται εκτός Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Opel έκανε απόβαση στην Ουκρανία, έχει ενισχύσει την εμπορική της θέση σε Μαρόκο, Τυνησία, Λίβανο και Νότια Αφρική, ενώ επιθυμεί να εισέλθει σε περισσότερες από 20 νέες εξαγωγικές αγορές έως το 2022.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.