Είστε εδώ

Auto News

Opel: Δεξιοτίμονα Corsa, Combo Life και Grandland X

του Γιώργου Ψαρρά

Για ποιο λόγο η Opel θα μεταφέρει το τιμόνι των παραπάνω μοντέλων της από την αριστερή στη δεξιά πλευρά;

Διότι τα Corsa, Combo Life και Grandland X θα είναι τα πρώτα που λανσάρει η Opel όταν επιστρέψει στην αγορά της Ιαπωνίας. Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρεία η απόβαση της στη σημαντική ιαπωνική αγορά θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά με πρωτεργάτες το δημοφιλές Corsa, στο οποίο ίσως δοθεί άλλο όνομα, το μεγαλύτερο SUV στη γκάμα της Opel, το Grandland X και το μικρό επαγγελματικό Combo Life.

Το Corsa μάλιστα θα διατίθεται και με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του, ενώ το Grandland X θα προσφέρεται και ως plug-in υβριδικό. Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα της Opel για την τοπική αγορά.

Σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της Opel στην Ιαπωνία θα παίξει το γεγονός ότι θα είναι μέλος του Εθνικού Οργανισμού Πωλήσεων του PSA, ενώ θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει την υποδομή και την τεχνογνωσία του Ομίλου στον οποίο ανήκει. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο Όμιλος PSA εκπροσωπείται στην Ιαπωνία από την Peugeot, τη Citroen και την DS Automobiles, με τις συνολικές του πωλήσεις το 2019 να ανέρχονται σε 15.600 μονάδες.

Τους επόμενους μήνες η Opel θα συστήσει το δίκτυο αντιπροσωπειών της στις μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας, ενώ σταδιακά θα το επεκτείνει. Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ονόματι PACE! στόχος της Opel είναι μέχρι το 2022 να πραγματοποιεί εξαγωγές σε πάνω από 20 νέες αγορές, ενώ επιθυμεί το 10% του συνολικού όγκου πωλήσεων της να προέρχεται εκτός της βασικής ευρωπαϊκής αγοράς, έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Opel επέστρεψε στην αγορά της Ρωσίας, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσει εμπορική δραστηριότητα στο Εκουαδόρ και στην Κολομβία.

Σχετικά άρθρα

Πριν από μερικές εβδομάδες η Fisker, η αμερικάνικη εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια, παρουσίασε το Ocean. 

Όσο δύσκολος είναι ο κατ' οίκον περιορισμός τις μέρες της πανδημίας για τους ενήλικες είναι και για τα παιδιά, ίσως μάλιστα και περισσότερο, καθώς λόγω ηλικίας  δεν έχουν την ωριμότητα να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή στάθμευσης δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Νοτιοδυτικής Φλόριντα-Fort Myers- κατέστρεψε περισσότερα από 3.500 αυτοκίνητα, τα οποία όλα ανήκαν σε γραφεία ενοικιάσεων. 

Οι προσπάθειες της Ford να χτίσει για τους ανθρώπους ένα ισχυρό «τοίχος» προστασίας απέναντι στην πανδημία του Covid-19, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Η σύγχρονη ιστορία της Bugatti ξεκίνησε με την EB110, την οποία οραματίστηκε ο νέος ιδιοκτήτης της, ο Ιταλός Ρομάνο Αρτιόλι, έχοντας στόχο να βάλει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης την εταιρεία.  

Η Williams δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της.

Δεν είναι μυστικό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που έχουν επηρεάσει την απόδοσή της, καθώς το 2019 όχι απλά ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. 

Η λίστα των παραγγελιών άνοιξε στη χώρα μας και αν διαθέτετε από 52.250 ευρώ για το νέο Sportback ή από 52.350 ευρώ για το επίσης νέο A5 Coupe, μπορείτε να …γραφτείτε.

Τα αυτοκίνητα θα εισάγονται στη χώρα μας με μια μόνο επιλογή από πλευράς κινητήρα. 2λιτρο βενζίνης 190 ίππων…

Μία νέα παραλλαγή της G-Class ετοιμάζει η Carlex Design, η πολωνική εταιρεία από την οποία έχουμε δει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες εστιάζονται κυρίως σε αλλαγές σε επίπεδο εμφάνισης, αλλά δεν περιορίζονται εκεί.

Υπάρχει άραγε καλύτερο κλίμα από αυτό της Ελλάδας για την Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet, καθώς μπορεί να έχει σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου την υφασμάτινη οροφή της ανοιχτή.

Η Ford είχε πειραματιστεί τη δεκαετία του ‘60 με τη δημιουργία κάποιας έκδοσης του Mustang, όπου ο κινητήρας θα ήταν στο κέντρο, όμως τώρα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και αυτό είναι ότι κανένας στην εταιρεία δε θυμάται λεπτομέρειες, ενώ τα μοναδικά στοιχεία που υπάρχουν είναι τέσσερις φωτογ