Είστε εδώ

Auto News

Opel Corsa: Συνάντηση με το παρελθόν

του Σωτήριου Χάλλα

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Opel θα παρουσιάσει την ολοκαίνουρια, έκτη γενιά του Corsa, ένα μοντέλο που την εκπροσωπεί σε μία από τις δυσκολότερες κατηγορίες στην ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Μάλιστα, μαζί με την απλή ηλεκτροκίνητη έκδοση θα παρουσιαστεί και η αγωνιστική εκδοχή της με τη μορφή του Corsa e-Rally.

Θέλοντας να τονίσει τη σημασία των παραπάνω αλλά και να αναδείξει την ιστορία του Corsa, η Opel βρήκε ένα Corsa GT του 1987 και θα το εκθέσει δίπλα στα νεότερα “αδέρφια” του στη γερμανική πόλη.

Το εν λόγω κλασικό μοντέλο βρέθηκε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στο Πόρτο. Από εκεί έπρεπε να πάει στην έδρα της Opel, στο Ρόσελχαϊμ, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη περιποίηση προτού εμφανιστεί στη σκηνή της έκθεσης. Η απόσταση που χρειάστηκε να καλύψει έφτασε τα 2.700 χλμ. αφού στο ενδιάμεσο πέρασε από τη Σαραγόσα, εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιο που το κατασκεύασε. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Βαρκελώνη κα συνεχίζοντας πέρασε από τη Γαλλία και τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Φτάνοντας στο Ρόσελχαϊμ οι μηχανικοί του τμήματος Opel Classic το ανακαινίζουν διορθώνοντας τις ατέλειες και τοποθετώντας καινούρια, αυθεντικά ανταλλακτικά όπου απαιτούνταν, όπως τα παράθυρα, η κόρνα και τα σήματα.

Ακόμα και τη (μικρή) απόσταση από το Ρόσελχαϊμ μέχρι την έκθεση της Φρανκφούρτης το Opel Corsa GT θα την καλύψει μόνο του. Με αυτόν τον τρόπο η Opel θέλει να αναδείξει την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.