Είστε εδώ

Auto News

Όμιλος Volkswagen : Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζει;

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το αρχικό πλάνο ήταν 50 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε βάθος 10ετίας. 

Αυτό όμως άλλαξε και ο όμιλος σχεδιάζει 70 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα επόμενα 10 χρόνια που σημαίνει ότι η παραγωγή στα εργοστάσια που θα κατασκευάζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αυξηθεί από τα 15 εκατομμύρια μονάδες στις 22. 

Ταυτόχρονα οι επενδύσεις ανέρχονται σε 30 δις. Ευρώ μέχρι το 2023 καθώς ο στόχος του ομίλου είναι το 40% της συνολικής παραγωγής να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030. 

Το πρώτο από τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς που θα κυκλοφορήσει φέτος είναι το AUDI e-tron θα ακολουθήσει η Porsche Taycan, ενώ σειρά έχουν το VW ID. CROZZ, το Seat el-born, το Skoda Vision E, το VW ID. BUZZ, και το Vizzion που στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης παρουσιάστηκε ως concept. 

Θα θέλαμε όμως να έχουμε περισσότερη πληροφόρηση για την αυτονομία, καθώς το άγχος που έχεις όταν οδηγείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν ξεπερνιέται καθώς όταν μείνεις από ρεύμα, δεν υπάρχει η λύση του να σου φέρει ο «φίλος’ ή οδική βοήθεια ένα μπιτόνι με μερικά λίτρα  για να συνεχίσεις μέχρι τον επόμενο σταθμό καυσίμων.

Τα ηλεκτρικά θέλουν ρεύμα… 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.