Είστε εδώ

Auto News

Όμιλος Volkswagen : Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετοιμάζει;

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το αρχικό πλάνο ήταν 50 ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε βάθος 10ετίας. 

Αυτό όμως άλλαξε και ο όμιλος σχεδιάζει 70 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα επόμενα 10 χρόνια που σημαίνει ότι η παραγωγή στα εργοστάσια που θα κατασκευάζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αυξηθεί από τα 15 εκατομμύρια μονάδες στις 22. 

Ταυτόχρονα οι επενδύσεις ανέρχονται σε 30 δις. Ευρώ μέχρι το 2023 καθώς ο στόχος του ομίλου είναι το 40% της συνολικής παραγωγής να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030. 

Το πρώτο από τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς που θα κυκλοφορήσει φέτος είναι το AUDI e-tron θα ακολουθήσει η Porsche Taycan, ενώ σειρά έχουν το VW ID. CROZZ, το Seat el-born, το Skoda Vision E, το VW ID. BUZZ, και το Vizzion που στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης παρουσιάστηκε ως concept. 

Θα θέλαμε όμως να έχουμε περισσότερη πληροφόρηση για την αυτονομία, καθώς το άγχος που έχεις όταν οδηγείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν ξεπερνιέται καθώς όταν μείνεις από ρεύμα, δεν υπάρχει η λύση του να σου φέρει ο «φίλος’ ή οδική βοήθεια ένα μπιτόνι με μερικά λίτρα  για να συνεχίσεις μέχρι τον επόμενο σταθμό καυσίμων.

Τα ηλεκτρικά θέλουν ρεύμα… 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.