Είστε εδώ

Auto News

Νότιος Αφρική: Το έριξε στο σπίτι του γείτονα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Το να βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι ενός supercar όπως το BMW i8 σίγουρα σε γεμίζει με χαρά όμως η οδήγηση αυτοκινήτων με τέτοια ισχύ σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός με το πόσο πατάς το γκάζι.

Σύμφωνα με όσο βλέπουμε στο βίντεο η κυρία που οδηγεί το συγκεκριμένο i8 στη Νότιο Αφρική μάλλον δεν ήξερε πόσο να πατήσει το γκάζι, κάτι που θεωρούμε ότι πλέον το έμαθε αλλά με τον δύσκολο τρόπο.

Στο σύντομο βίντεο βλέπουμε το i8 να ξεπαρκάρει από ένα γκαράζ και ενώ στην αρχή κινείται αργά, όπως πρέπει δηλαδή, ξαφνικά επιταχύνει έντονα. Η κατάληξη είναι να χτυπήσει μία ζαρντινιέρα, να περάσει πάνω απόΗΗΗ κατάληξη είναι  μια χτιστή κατασκευή στον περίβολο του απέναντι σπιτιού, να σπάσει μία κολώνα φωτισμού και να καταλήξει πάνω στον τοίχο με δύναμη.

Μετά την πρόσκρουση η οδηγός χρειάστηκε περίπου μισό λεπτό για να βγει από το αυτοκίνητο όμως αυτό δεν οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό αφού τη βλέπουμε να περπατάει κανονικά αλλά πιθανότατα στο σοκ που υπέστη είτε από τη σκέψη του κόστους για να επιδιορθωθούν οι ζημιές (ή και από τα δύο).

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι τα supercars μπορεί να είναι φτιαγμένα για γρήγορη οδήγηση όμως θέλουν αυξημένη προσοχή και ελαφρύ πόδι στην καθημερινή χρήση.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.