Είστε εδώ

Auto News

Νότια Αφρική: Toyota Hilux με καρδιά από AMG (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Στην αφρικανική χώρα θέλησαν να δημιουργήσουν ένα pick-up το οποίο θα ήταν πολύ ισχυρότερο από τον μέσο όρο, οπότε σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να μη βελτιώσουν τον υπάρχοντα κινητήρα, αλλά να τοποθετήσουν έναν άλλο.

Τελικά η επιλογή τους ήταν ο M156 της AMG. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του.

Πρόκειται για ατμοσφαιρικό V8 σύνολο το οποίο αρχικά απέδιδε 475 ίππους και 630 Nm ροπής, ενώ σε δημιουργίες όπως η SLS AMG, η SLS AMG Black Series και η αγωνιστική AMG GT3 έφτανε μέχρι και τους 622 ίππους.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αυτό το μοτέρ το 2007 στις εκδόσεις 63. Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε στις CLS63 AMG, E63 AMG, ML63 AMG, C63 AMG, SL63 AMG, S63 AMG, και CL63 AMG.

Πρόκειται, λοιπόν, για μοτέρ που έχει χρησιμοποιηθεί σε supercars. Αυτό σημαίνει ότι το Hilux στο οποίο τοποθετήθηκε θα είναι πλέον ένα από τα πιο γρήγορα pick-up στον πλανήτη.

Επιπλέον, εκτός από την ταχύτητα μιας σκληροπυρηνικής AMG, το Hilux θα έχει και τον ήχο της, αφού το γερμανικό σύνολο κάνει έντονο, χαρακτηριστικό ήχο, ο οποίος όταν είσαι στην καμπίνα σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια C63 AMG.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το κιβώτιο που χρησιμοποιείται στο εν λόγω Hilux είναι χειροκίνητο, ενώ ο M156 συνδυαζόταν πάντα με αυτόματα κιβώτια.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.