Είστε εδώ

Auto News

Νότια Αφρική: Έπεσε από την καρότσα pick-up (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Νότια Αφρική είναι συνηθισμένο αρκετός κόσμος να μετακινείται σε καρότσες pick-up μοντέλων αφού μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν έχει επαρκές εισόδημα ώστε να αποκτήσει το δικό του αυτοκίνητο.

Έτσι, δεν είναι σπάνιο σε μία καρότσα να δει κάποιος ακόμα και 10 ανθρώπους. Φυσικά, η επιβίβαση ανθρώπων σε καρότσα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή αφού δεν υπάρχει κανένα σημείο για να κρατηθούν σε μια ενδεχόμενη στροφή, με άμεσο κίνδυνο να πέσουν.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στον πρωταγωνιστή του βίντεο που ακολουθεί. Το σκηνικό εκτυλίσσεται την ώρα που το pick-up βγαίνει από έναν αυτοκινητόδρομο. Στην καρότσα βρίσκονται τρεις άνθρωποι με ένα από αυτούς να κάθεται πάνω σε μια γεννήτρια στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου. Δεν προκαλεί, λοιπόν, καμία εντύπωση που όταν το αυτοκίνητο άρχισε να στρίβει αριστερά, ο άνθρωπος βρέθηκε έξω από την καρότσα και προσγειώθηκε στο οδόστρωμα.

Ευτυχώς, η πτώση του έγινε αμέσως αντιληπτή από τον οδηγό του pick-up αλλά και από τους οδηγούς που ακολουθούσαν με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει. Ο άνθρωπος που έπεσε ήταν τυχερός και για ακόμα έναν λόγο αφού με τον τρόπο που προσγειώθηκε δε χτύπησε το κεφάλι του και από ό,τι φαίνεται στο βίντεο, βγήκε αλώβητος από την περιπέτειά του.

Μπορεί ο συγκεκριμένος  κύριος να μην πλήρωσε τη μετακίνηση στην καρότσα, όμως το βίντεο λειτουργεί ως υπενθύμιση για το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρακτική που συναντάται μερικές φορές και στη χώρα μας. Ευτυχώς, όσο περνάνε τα χρόνια, περιστατικά τέτοιου είδους μειώνονται.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.