Είστε εδώ

Auto News

Νότια Αφρική: Έπεσε από την καρότσα pick-up (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Νότια Αφρική είναι συνηθισμένο αρκετός κόσμος να μετακινείται σε καρότσες pick-up μοντέλων αφού μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν έχει επαρκές εισόδημα ώστε να αποκτήσει το δικό του αυτοκίνητο.

Έτσι, δεν είναι σπάνιο σε μία καρότσα να δει κάποιος ακόμα και 10 ανθρώπους. Φυσικά, η επιβίβαση ανθρώπων σε καρότσα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή αφού δεν υπάρχει κανένα σημείο για να κρατηθούν σε μια ενδεχόμενη στροφή, με άμεσο κίνδυνο να πέσουν.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στον πρωταγωνιστή του βίντεο που ακολουθεί. Το σκηνικό εκτυλίσσεται την ώρα που το pick-up βγαίνει από έναν αυτοκινητόδρομο. Στην καρότσα βρίσκονται τρεις άνθρωποι με ένα από αυτούς να κάθεται πάνω σε μια γεννήτρια στη δεξιά μεριά του αυτοκινήτου. Δεν προκαλεί, λοιπόν, καμία εντύπωση που όταν το αυτοκίνητο άρχισε να στρίβει αριστερά, ο άνθρωπος βρέθηκε έξω από την καρότσα και προσγειώθηκε στο οδόστρωμα.

Ευτυχώς, η πτώση του έγινε αμέσως αντιληπτή από τον οδηγό του pick-up αλλά και από τους οδηγούς που ακολουθούσαν με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει. Ο άνθρωπος που έπεσε ήταν τυχερός και για ακόμα έναν λόγο αφού με τον τρόπο που προσγειώθηκε δε χτύπησε το κεφάλι του και από ό,τι φαίνεται στο βίντεο, βγήκε αλώβητος από την περιπέτειά του.

Μπορεί ο συγκεκριμένος  κύριος να μην πλήρωσε τη μετακίνηση στην καρότσα, όμως το βίντεο λειτουργεί ως υπενθύμιση για το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρακτική που συναντάται μερικές φορές και στη χώρα μας. Ευτυχώς, όσο περνάνε τα χρόνια, περιστατικά τέτοιου είδους μειώνονται.

Σχετικά άρθρα

Κίνα

Από όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που οφείλεται στις πολιτικές του κράτους οι οποίες ωθούν ξεκάθαρα τους πολίτες προς την κατεύθυνση ενός μοντέλου με μπαταρία.

Nέο Ford Puma

Πλέον μας χωρίζουν μόλις 48 ώρες από την αποκάλυψη του νέου Ford Puma, καθώς αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου.

Pebble Beach

Το 1975 ο Νίκι Λάουντα κατέκτησε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματα της καριέρας του, όντας στην πέμπτη του χρονιά στη Formula 1 και δεύτερη στη Ferrari και τώρα ένα από τα μονοθέσια που χρησιμοποίησε, βγαίνει σε δημοπρασία.

Mercedes Sprinter

Οι εποχές που τα επαγγελματικά βαν ήταν φτωχά σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας ανήκουν στο παρελθόν, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Sprinter, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο και σε αυτόν τον τομέα.

VW T-Roc

Τον Φεβρουάριο του 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το πρώτο crossover με ανοιχτή οροφή στην ιστορία της κατηγορίας, για το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως βάση το T-Roc και τώρα έχουμε πλάνα από τις πρώτες δοκιμές αυτού του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε μορφή πρωτό

Bugatti

Σε ένα πανέμορφο μέρος εμφανίστηκαν οι Bugatti Divo και Chiron Sport “110 ans Bugatti” με το σκηνικό που στήθηκε να είναι ιδανικό για καρτ-ποστάλ.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς που έγινε στη Γαλλία, τη χώρα που διοργανώθηκε Γκραν Πρι για πρώτη φορά, έγινε στην πίστα Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία, δεν έκρυβε εκπλήξεις σε κανένα σημείο του.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Σε μια από τις πιο τεχνικές πίστες του πρωταθλήματος, στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, διαξάγεται ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τα δύο Mercedes με Χάμιλτον (τριτη φετινή pole position για τον Βρετανό)  και Μπότας να εκκινούν από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, με τον Λεκλερ με τη Ferrari

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι είναι κάτι το ξεχωριστό για τη Renault. Όχι τόσο γιατί η Renault είναι γαλλική εταιρία και ο αγώνας διεξάγεται επι γαλλικού εδάφους.

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά τον Καναδά η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς με το Γκραν Πρι της Γαλλίας στην πίστα Paul Ricard.