Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Το Leaf πάει γήπεδο

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί να μην είναι εύκολο να συνδυάσουμε στο μυαλό μας ένα γήπεδο με ένα αυτοκίνητο και ειδικά με ένα ηλεκτρικό όμως οι άνθρωποι της Nissan και του σταδίου Johan Cruijff Arena βρήκαν τον τρόπο.

Το γήπεδο Johan Cruijff Arena με χωρητικότητα 54.033 θέσεων είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Ολλανδίας και αποτελεί την έδρα της εθνικής ομάδας της χώρας καθώς και της ομάδας του Άγιαξ.

Στην οροφή του σταδίου έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή ρεύματος όμως χρειαζόταν ένας τρόπος για να αποθηκεύεται αυτή η ενέργεια που παράγεται από τα πάνελ και να μην πηγαίνει χαμένη.

Εδώ έρχεται η Nissan η οποία εξόπλισε το γήπεδο με 148 μπαταρίες όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρικό της μοντέλο, το Leaf. Η συνολική χωρητικότητα της συστοιχίας φτάνει τα 3 Megawatt μέγεθος που είναι αρκετό για τις ενεργειακές ανάγκες του σταδίου ή για χιλιάδες νοικοκυριά γύρω από το γήπεδο όταν εκείνο δε χρησιμοποιείται.

Ακόμα, η ισχύς που είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες μπορεί να χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του δικτύου ηλεκτροδότησης ώστε να εξομαλύνονται οι στιγμές με πολύ αυξημένα ή πολύ μειωμένα φορτία.

Τέλος, οι άνθρωποι του γηπέδου αν κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες μπαταρίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσθέσουν όσες κρίνουν ότι είναι απαραίτητο.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.