Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Το Leaf πάει γήπεδο

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί να μην είναι εύκολο να συνδυάσουμε στο μυαλό μας ένα γήπεδο με ένα αυτοκίνητο και ειδικά με ένα ηλεκτρικό όμως οι άνθρωποι της Nissan και του σταδίου Johan Cruijff Arena βρήκαν τον τρόπο.

Το γήπεδο Johan Cruijff Arena με χωρητικότητα 54.033 θέσεων είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Ολλανδίας και αποτελεί την έδρα της εθνικής ομάδας της χώρας καθώς και της ομάδας του Άγιαξ.

Στην οροφή του σταδίου έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή ρεύματος όμως χρειαζόταν ένας τρόπος για να αποθηκεύεται αυτή η ενέργεια που παράγεται από τα πάνελ και να μην πηγαίνει χαμένη.

Εδώ έρχεται η Nissan η οποία εξόπλισε το γήπεδο με 148 μπαταρίες όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρικό της μοντέλο, το Leaf. Η συνολική χωρητικότητα της συστοιχίας φτάνει τα 3 Megawatt μέγεθος που είναι αρκετό για τις ενεργειακές ανάγκες του σταδίου ή για χιλιάδες νοικοκυριά γύρω από το γήπεδο όταν εκείνο δε χρησιμοποιείται.

Ακόμα, η ισχύς που είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες μπορεί να χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του δικτύου ηλεκτροδότησης ώστε να εξομαλύνονται οι στιγμές με πολύ αυξημένα ή πολύ μειωμένα φορτία.

Τέλος, οι άνθρωποι του γηπέδου αν κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες μπαταρίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσθέσουν όσες κρίνουν ότι είναι απαραίτητο.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.