Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Το Leaf πάει γήπεδο

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί να μην είναι εύκολο να συνδυάσουμε στο μυαλό μας ένα γήπεδο με ένα αυτοκίνητο και ειδικά με ένα ηλεκτρικό όμως οι άνθρωποι της Nissan και του σταδίου Johan Cruijff Arena βρήκαν τον τρόπο.

Το γήπεδο Johan Cruijff Arena με χωρητικότητα 54.033 θέσεων είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Ολλανδίας και αποτελεί την έδρα της εθνικής ομάδας της χώρας καθώς και της ομάδας του Άγιαξ.

Στην οροφή του σταδίου έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή ρεύματος όμως χρειαζόταν ένας τρόπος για να αποθηκεύεται αυτή η ενέργεια που παράγεται από τα πάνελ και να μην πηγαίνει χαμένη.

Εδώ έρχεται η Nissan η οποία εξόπλισε το γήπεδο με 148 μπαταρίες όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρικό της μοντέλο, το Leaf. Η συνολική χωρητικότητα της συστοιχίας φτάνει τα 3 Megawatt μέγεθος που είναι αρκετό για τις ενεργειακές ανάγκες του σταδίου ή για χιλιάδες νοικοκυριά γύρω από το γήπεδο όταν εκείνο δε χρησιμοποιείται.

Ακόμα, η ισχύς που είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες μπορεί να χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του δικτύου ηλεκτροδότησης ώστε να εξομαλύνονται οι στιγμές με πολύ αυξημένα ή πολύ μειωμένα φορτία.

Τέλος, οι άνθρωποι του γηπέδου αν κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες μπαταρίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσθέσουν όσες κρίνουν ότι είναι απαραίτητο.

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.