Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Το Leaf πάει γήπεδο

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί να μην είναι εύκολο να συνδυάσουμε στο μυαλό μας ένα γήπεδο με ένα αυτοκίνητο και ειδικά με ένα ηλεκτρικό όμως οι άνθρωποι της Nissan και του σταδίου Johan Cruijff Arena βρήκαν τον τρόπο.

Το γήπεδο Johan Cruijff Arena με χωρητικότητα 54.033 θέσεων είναι το μεγαλύτερο στάδιο της Ολλανδίας και αποτελεί την έδρα της εθνικής ομάδας της χώρας καθώς και της ομάδας του Άγιαξ.

Στην οροφή του σταδίου έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ για την παραγωγή ρεύματος όμως χρειαζόταν ένας τρόπος για να αποθηκεύεται αυτή η ενέργεια που παράγεται από τα πάνελ και να μην πηγαίνει χαμένη.

Εδώ έρχεται η Nissan η οποία εξόπλισε το γήπεδο με 148 μπαταρίες όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρικό της μοντέλο, το Leaf. Η συνολική χωρητικότητα της συστοιχίας φτάνει τα 3 Megawatt μέγεθος που είναι αρκετό για τις ενεργειακές ανάγκες του σταδίου ή για χιλιάδες νοικοκυριά γύρω από το γήπεδο όταν εκείνο δε χρησιμοποιείται.

Ακόμα, η ισχύς που είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες μπορεί να χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του δικτύου ηλεκτροδότησης ώστε να εξομαλύνονται οι στιγμές με πολύ αυξημένα ή πολύ μειωμένα φορτία.

Τέλος, οι άνθρωποι του γηπέδου αν κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες μπαταρίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσθέσουν όσες κρίνουν ότι είναι απαραίτητο.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.