Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Πώς θα είναι ο κόσμος το 2040; (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Αν είστε από αυτούς που παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους και αναρωτιούνται πώς θα είναι στο μέλλον, η Nissan έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο απαντάει ακριβώς σε αυτή την ερώτηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αυτοκίνηση.

Με το βίντεο αυτό η ιαπωνική εταιρεία θέλει να μας δώσει μια εικόνα πώς θα είναι η αυτοκίνηση το 2040 αλλά και οι υποδομές που σχετίζονται με αυτήν. Οι προβλέψεις βασίζονται σε διάφορες τεχνολογίες που αναπτύσσει η Nissan και σχεδιάζει να προσφέρει μέσω του πακέτου τεχνολογιών Intelligent Mobility.

Σύμφωνα με την εταιρεία δεν πρόκειται μόνο για τεχνολογίες συνδεσιμότητας και αυτοματισμούς αλλά και για την εκμηδένιση των εκπομπών ρύπων και την ενσωμάτωσαη τεχνητής νοημοσύνης στα αυτοκίνητα.

Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται ότι με τις τεχνολογίες που θα έχουν γίνει διαθέσιμες μέχρι τότε θα μπορεί να λυθεί εντελώς το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στις πόλεις και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να σταματάμε ποτέ σε κάποιο φανάρι. Επίσης, στο βίντεο βλέπουμε δρόμους οι οποίοι θα φορτίζουν ασύρματα το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο ενώ οδηγούμε.

Το καλύτερο, όμως, μας το φυλάει για το τέλος αφού δείχνει πως όταν ο οδηγός θέλει να πάρει τον έλεγχο και να διασκεδάσει με το αυτοκίνητό του, θα συνεχίσει να έχει αυτή την επιλογή.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.