Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Νέα συνεργασία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

του Γιώργου Ψαρρά

Βασική προϋπόθεση για την διείσδυση της ηλεκτροκίνησης είναι να υπάρχουν αποδοτικοί και αρκετοί σταθμοί φόρτισης, κάτι που το γνωρίζει η Nissan.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την EDF Group. Κοινός τους στόχος θα είναι η ανάπτυξη έξυπνων λύσεων που θα βελτιστοποιούν τη φόρτιση ή την εκφόρτιση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με αποτελεσματικό και οικονομικά τρόπο.

Η Nissan θα είναι υπεύθυνη για την πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων συμβατών με V2G και η EDF Group θα αναλάβει να παρέχει τις συναφείς υπηρεσίες φόρτισης. Συγκεκριμένα αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη διαχείριση της φόρτισης και της εκφόρτισης της μπαταρίας, καθώς και ευέλικτες υπηρεσίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, διαθέσιμες μέσω της αποθήκευσης ενέργειας.

Οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από την Izivia, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της EDF Group που ειδικεύεται στις υποδομές φόρτισης και την Dreev, τη νέα κοινοπραξία των EDF-NUVVE, που ειδικεύεται στις εμπορικές λύσεις V2G. Η συμφωνία της Nissan με τη EDF Group θα τεθεί σε εφαρμογή σε τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ιταλία.

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.