Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Νέα συνεργασία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

του Γιώργου Ψαρρά

Βασική προϋπόθεση για την διείσδυση της ηλεκτροκίνησης είναι να υπάρχουν αποδοτικοί και αρκετοί σταθμοί φόρτισης, κάτι που το γνωρίζει η Nissan.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την EDF Group. Κοινός τους στόχος θα είναι η ανάπτυξη έξυπνων λύσεων που θα βελτιστοποιούν τη φόρτιση ή την εκφόρτιση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με αποτελεσματικό και οικονομικά τρόπο.

Η Nissan θα είναι υπεύθυνη για την πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων συμβατών με V2G και η EDF Group θα αναλάβει να παρέχει τις συναφείς υπηρεσίες φόρτισης. Συγκεκριμένα αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη διαχείριση της φόρτισης και της εκφόρτισης της μπαταρίας, καθώς και ευέλικτες υπηρεσίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, διαθέσιμες μέσω της αποθήκευσης ενέργειας.

Οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από την Izivia, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της EDF Group που ειδικεύεται στις υποδομές φόρτισης και την Dreev, τη νέα κοινοπραξία των EDF-NUVVE, που ειδικεύεται στις εμπορικές λύσεις V2G. Η συμφωνία της Nissan με τη EDF Group θα τεθεί σε εφαρμογή σε τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ιταλία.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.