Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Γιατί αναβλήθηκε η παρουσίαση νέας έκδοσης του Leaf;

του Σωτήριου Χάλλα

Οι εξελίξεις σχετικά με τον πρώην πρόεδρο της Nissan, Κάρλος Γκον και τη σύλληψή του για απόκρυψη εσόδων στην Ιαπωνία δεν έχει επηρεάσει την εταιρεία μόνο σε διοικητικό επίπεδο αλλά και στο καθαρά αυτοκινητιστικό.

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες η ιαπωνική εταιρεία είχε σκοπό να παρουσιάσει μία νέα έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, του Leaf, το οποίο θα είχε αυξημένη αυτονομία σε σχέση με αυτό που κυκλοφορεί τώρα.

Ωστόσο οι άνθρωποι της μάρκας προτίμησαν να αναβάλλουν την παρουσίαση καθώς φοβήθηκαν ότι η σύλληψη του Γκον θα έριχνε βαριά τη σκιά της και δε θα επέτρεπε στο μοντέλο να έχει την προβολή που θα έπρεπε.

Η αναβολή της παρουσίασης έγινε γνωστή μέσω επίσημης ανακοίνωσης της Nissan ενώ ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι αυτό έγινε προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ένα τόσο σημαντικό προϊόν θα έχει την προβολή που του αξίζει.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η νέα έκδοση του Leaf θα ονομάζεται Leaf E-Plus και θα έχει μπαταρία 60 kWh (έναντι 40 kWh που έχει αυτό που κυκλοφορεί τώρα) και με αυτόν τον τρόπο η αυτονομία του θα ανέβει στα 362 χλμ.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή κάποια νέα ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου.

Σχετικά άρθρα

Ford Puma

Θέλοντας να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των crossovers, η Ford δημιούργησε το νέο Puma το οποίο έχει στοιχεία περιπέτειας όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και ξεκάθαρα αστικό χαρακτήρα.

Ράλι Μπαρούμ

Οι Τσέχοι τον τοπικό τους αγώνα που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι τον διοργανώνουν με πολύ στυλ.

Τον αντιμετωπίζουν σαν γιορτή με πολλές εκδηλώσεις ενώ δεν απουσιάζουν οι αιθέριες υπάρξεις που ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον υδράργυρο.

Aston Martin

Μπορεί η Valkyrie να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Aston Martin όμως οι Βρετανοί εξελίσσουν παράλληλα και το μικρότερο αδερφάκι της, με την ονομασία Valhalla και χαρακτηριστικά που προκαλούν.

Dongfeng AX-7

Τις Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν τις «προλαβαίνεις» από το πόσο γρήγορα παρουσιάζουν νέα μοντέλα, τα οποία, τα περισσότερα είναι “copy” ευρωπαϊκών κυρίως μοντέλων.

Opel

Η Opel θα έχει έντονη παρουσία στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πόλη από τις 12 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου με μια σειρά από πρεμιέρες.

Ηλεκτροκίνηση

Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο λίγα που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ούτε τυχαία κάποιο στο δρόμο, αλλού γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για την προώθησή τους, που οι σταθμοί φόρτισης ξεπέρασαν σε αριθμό τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ha:mo

Η αυτοκίνηση αλλάζει και οι εταιρίες ψάχνουν λύσεις για εύκολη χρήση οχημάτων.

Ράλι Μπαρούμ

Η εικόνα στην πρώτη θέση του ράλι Μπαρούμ, 6ος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν άλλαξε κατά το 2ο σκέλος με τους Κοπέτσκι-Ντρέσλερ να χαρίζουν τη νίκη στο Skoda Fabia R5 Evo. 

Νέο Infiniti QX55

Από την Καλιφόρνια και το Pebble Beach όπου διοργανώνεται το Concours d'Elegance, η Infiniti που αποτελεί την εταιρια κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ένα από τα προσεχή μοντέλα της.

Σκύρος

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, άνοιξε τον Ιούλιο ξανά τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Καστροπολιτείας Σκύρου.