Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Ετοιμάζει αυτόνομα ταξί;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δημόσιες δοκιμές της κοινόχρηστων αυτόνομων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία το επόμενο έτος σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία λογισμικού παιχνιδιών, DeNA.

Ο δοκιμές που θα πραγματοποιήσουν οι δύο εταιρείες θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων και θα γίνουν στην πόλη Γιοκοχάμα τον Μάρτιο του 2018. Οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τη DeNA, μέσω της οποίας θα μπορούν να καλέσουν ένα αυτόνομο Nissan Leaf το οποίο θα μεταφέρει τους επιβάτες σε προκαθορισμένους προορισμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nissan και της DeNA, αν η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής, θα μπορούσαμε να δούμε μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτόνομων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας της DeNA δεν έχει καμία σχέση με τα αυτοκίνητα, η συνεργασία με τη Nissan πάνω σε αυτόν τον τομέα έχει ξεκινήσει από πέρυσι ενώ έχει ήδη εργαστεί σε διάφορα προγράμματα ανάπτυξης υπηρεσιών αυτόνομης οδήγησης σε όλη την Ιαπωνία όπως η λειτουργία ενός στόλου αυτόνομων λεωφορείων που μεταφέρουν ηλικιωμένους κατοίκους σε αγροτικές κοινότητες.

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.