Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Ανατροπή για το Pulsar

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan προχωράει σε μία πολύ τολμηρή κίνηση που όμοιά της έχουμε δει μόνο από τη Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αφορά την παύση διάθεσης του Pulsar στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή οι ολοένα και αυξανόμενες πωλήσεις των οχημάτων τύπου crossover και SUV απομακρύνουν τους αγοραστές από κατηγορίες που παλαιότερα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως είναι τα μικρομεσαία.

Πλέον οι Ιάπωνες δε θα έχουν κάποιο μοντέλο που να τους εκπροσωπεί σε μία από τις βασικότερες κατηγορίες της αγοράς με τα μόνα μοντέλα που δεν είναι crossover ή SUV να είναι τα Micra, Leaf, 370Z και GT-R.

Κάτι αντίστοιχο είδαμε πριν λίγο καιρό να κάνει η Ford η οποία σταμάτησε τη διάθεση όλων των μοντέλων που δεν είναι crossover ή SUV στην αμερικάνικη αγορά ενώ κάτι παρόμοιο έκανε και το γκρουπ FCA. Σε εκείνη την περίπτωση η Nissan εκμεταλλεύεται την απουσία των δύο μεγάλων κατασκευαστών προκειμένου να αυξήσει τα δικά της ποσοστά στις πωλήσεις.

Ένας βασικός λόγος που οδήγησε στη διακοπή των πωλήσεων του Pulsar είναι οι χαμηλές του πωλήσεις οι οποίες το 2017 έφτασαν τις 25.000 ενώ ο στόχος της Nissan ήταν οι 64.000 μονάδες.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.