Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Ανατροπή για το Pulsar

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan προχωράει σε μία πολύ τολμηρή κίνηση που όμοιά της έχουμε δει μόνο από τη Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αφορά την παύση διάθεσης του Pulsar στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή οι ολοένα και αυξανόμενες πωλήσεις των οχημάτων τύπου crossover και SUV απομακρύνουν τους αγοραστές από κατηγορίες που παλαιότερα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως είναι τα μικρομεσαία.

Πλέον οι Ιάπωνες δε θα έχουν κάποιο μοντέλο που να τους εκπροσωπεί σε μία από τις βασικότερες κατηγορίες της αγοράς με τα μόνα μοντέλα που δεν είναι crossover ή SUV να είναι τα Micra, Leaf, 370Z και GT-R.

Κάτι αντίστοιχο είδαμε πριν λίγο καιρό να κάνει η Ford η οποία σταμάτησε τη διάθεση όλων των μοντέλων που δεν είναι crossover ή SUV στην αμερικάνικη αγορά ενώ κάτι παρόμοιο έκανε και το γκρουπ FCA. Σε εκείνη την περίπτωση η Nissan εκμεταλλεύεται την απουσία των δύο μεγάλων κατασκευαστών προκειμένου να αυξήσει τα δικά της ποσοστά στις πωλήσεις.

Ένας βασικός λόγος που οδήγησε στη διακοπή των πωλήσεων του Pulsar είναι οι χαμηλές του πωλήσεις οι οποίες το 2017 έφτασαν τις 25.000 ενώ ο στόχος της Nissan ήταν οι 64.000 μονάδες.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.