Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Ανατροπή για το Pulsar

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan προχωράει σε μία πολύ τολμηρή κίνηση που όμοιά της έχουμε δει μόνο από τη Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αφορά την παύση διάθεσης του Pulsar στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή οι ολοένα και αυξανόμενες πωλήσεις των οχημάτων τύπου crossover και SUV απομακρύνουν τους αγοραστές από κατηγορίες που παλαιότερα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως είναι τα μικρομεσαία.

Πλέον οι Ιάπωνες δε θα έχουν κάποιο μοντέλο που να τους εκπροσωπεί σε μία από τις βασικότερες κατηγορίες της αγοράς με τα μόνα μοντέλα που δεν είναι crossover ή SUV να είναι τα Micra, Leaf, 370Z και GT-R.

Κάτι αντίστοιχο είδαμε πριν λίγο καιρό να κάνει η Ford η οποία σταμάτησε τη διάθεση όλων των μοντέλων που δεν είναι crossover ή SUV στην αμερικάνικη αγορά ενώ κάτι παρόμοιο έκανε και το γκρουπ FCA. Σε εκείνη την περίπτωση η Nissan εκμεταλλεύεται την απουσία των δύο μεγάλων κατασκευαστών προκειμένου να αυξήσει τα δικά της ποσοστά στις πωλήσεις.

Ένας βασικός λόγος που οδήγησε στη διακοπή των πωλήσεων του Pulsar είναι οι χαμηλές του πωλήσεις οι οποίες το 2017 έφτασαν τις 25.000 ενώ ο στόχος της Nissan ήταν οι 64.000 μονάδες.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.