Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Ανατροπή για το Pulsar

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan προχωράει σε μία πολύ τολμηρή κίνηση που όμοιά της έχουμε δει μόνο από τη Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αφορά την παύση διάθεσης του Pulsar στις ευρωπαϊκές αγορές.

Αυτή η απόφαση ελήφθη επειδή οι ολοένα και αυξανόμενες πωλήσεις των οχημάτων τύπου crossover και SUV απομακρύνουν τους αγοραστές από κατηγορίες που παλαιότερα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως είναι τα μικρομεσαία.

Πλέον οι Ιάπωνες δε θα έχουν κάποιο μοντέλο που να τους εκπροσωπεί σε μία από τις βασικότερες κατηγορίες της αγοράς με τα μόνα μοντέλα που δεν είναι crossover ή SUV να είναι τα Micra, Leaf, 370Z και GT-R.

Κάτι αντίστοιχο είδαμε πριν λίγο καιρό να κάνει η Ford η οποία σταμάτησε τη διάθεση όλων των μοντέλων που δεν είναι crossover ή SUV στην αμερικάνικη αγορά ενώ κάτι παρόμοιο έκανε και το γκρουπ FCA. Σε εκείνη την περίπτωση η Nissan εκμεταλλεύεται την απουσία των δύο μεγάλων κατασκευαστών προκειμένου να αυξήσει τα δικά της ποσοστά στις πωλήσεις.

Ένας βασικός λόγος που οδήγησε στη διακοπή των πωλήσεων του Pulsar είναι οι χαμηλές του πωλήσεις οι οποίες το 2017 έφτασαν τις 25.000 ενώ ο στόχος της Nissan ήταν οι 64.000 μονάδες.

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.