Είστε εδώ

Auto News

Νέο Volkswagen Golf: Χειρισμός κλιματισμού με φωνητικές εντολές (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει το σύστημα κλιματισμού τριών ζωνών ονόματι “Air Care Climatronic” του νέου Volkswagen Golf.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video o οδηγός του νέου Golf μπορεί να αυξομειώσει διαισθητικά τη θερμοκρασία στην καμπίνα μέσω μιας επιφάνειας αφής που βρίσκεται κάτω από την κεντρική οθόνη.

Η καινοτομία όμως έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να δώσει και φωνητικές εντολές στο σύστημα κλιματισμού, λέγοντας απλά για παράδειγμα «ανέβασε την θερμοκρασία τέσσερις βαθμούς», «κρυώνω» ή «ζεσταίνομαι». Τα ενσωματωμένα στην καμπίνα ψηφιακά μικρόφωνα μπορούν μάλιστα να αναγνωρίζουν αν η φωνητική εντολή δίνεται από τον οδηγό ή το συνοδηγό.

Παράλληλα μέσω του μενού “Smart Climate” δε θα χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο ώστε να προσαρμόσετε συγκεκριμένες ρυθμίσεις στον κλιματισμό, καθώς θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε προκαθορισμένα σενάρια με ένα άγγιγμα στην οθόνη αφής ή εναλλακτικά χρησιμοποιώντας το φωνητικό έλεγχο.

Τα εν λόγω πέντε σενάρια τα είναι τα πιο συνηθισμένα σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία. Αυτά είναι τα “Clear view” (ξεθόλωμα παραθύρων), “Warm feet” (ζεστός αέρας στα πόδια), “Warm hands” (ζεστός αέρας για τα πόδια που βγαίνει από τους κεντρικούς αεραγωγούς στο ταμπλό), “Cool feet” (κρύος αέρας στα πόδια)  και “Fresh air” (δροσερός αέρας που ρέει μέσα στην καμπίνα).

Σημειώνεται ότι οι λειτουργίες του “Smart Climate” ισχύουν για λίγο, ώστε να βελτιώσουν την ευημερία των επιβατών και στη συνέχεια ενεργοποιούνται οι προηγούμενες ρυθμίσεις του αυτόματου κλιματισμού.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…