Είστε εδώ

Auto News

Νέο Hyundai i10: Τι σχέση έχει με την Τουρκία;

του Γιώργου Ψαρρά

Τον περασμένο Νοέμβριο αντικρίσαμε από κοντά το νέο Hyundai i10, στο πλαίσιο της ελληνικής Έκθεσης Αυτοκίνηση-Anytime 2019.

Η κορεάτικη εταιρεία λοιπόν ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του νέου i10 στην Ευρώπη, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Ιζμίτ της Τουρκίας. Πρόκειται για το παλαιότερο εργοστάσιο της Hyundai εκτός Κορέας, ενώ η λειτουργία του ξεκίνησε το 1997.

Εκεί απασχολούνται 2.500 εργαζόμενοι και η ετήσια παραγωγή αγγίζει τα 230.000 οχήματα. Μάλιστα πέρυσι γιορτάστηκε ένα νέο ρεκόρ στο εργοστάσιο του Ιζμίτ, καθώς η συνολική παραγωγή έφτασε τα 2 εκατομμύρια οχήματα. Το νέο i10 μοιράζεται πλέον την ίδια γραμμή παραγωγής με το i20, το οποίο επίσης παράγεται στο Ιζμίτ.

Η Hyundai τονίζει το γεγονός ότι το νέο i10 σχεδιάστηκε, εξελίχτηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Σχετικά με τις διαστάσεις του νέου i10 προστέθηκαν 20 χλστ. στο φάρδος του και αφαιρέθηκαν 20 χλστ. από το μήκος του.

Διακρίνεται για το χώρο αποσκευών του που φτάνει πλέον τα 252 λίτρα, προσφέρει συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto, διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών και πληθώρα συστημάτων ασφαλείας.

Υπενθυμίζουμε ότι το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Hyundai θα τροφοδοτείται από δύο διαφορετικούς ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες. Ο λόγος για έναν τρικύλινδρο «χιλιάρη» απόδοσης 67 ίππων και για τον τετρακύλινδρο των 1.2 λίτρων που παράγει 84 ίππους. Η πιο σπιρτόζικη έκδοση του όμως θα είναι η “N” με υπερτροφοδοτούμενο, επίσης τρικύλινδρο, μοτέρ ενός λίτρου και ισχύ 100 ίππων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.