Είστε εδώ

Auto News

Νέο Honda Jazz: Επιτέλους μαθαίνουμε την ισχύ του

του Σωτήριου Χάλλα

Το νέο Honda Jazz θα προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδικό κινητήριο σύνολο που ονομάζεται e:HEV, όμως μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένα στοιχείο σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, κάτι που οι Ιάπωνες αποκάλυψαν, εν μέρει.

Αυτό που ξέραμε από την αρχή είναι ότι το σύνολο περιλαμβάνει τον κινητήρα εσωτερικής καύση και δύο ηλεκτροκινητήρες. Όσον αφορά τον βενζινοκινητήρα, είναι i-VTEC στα 1.5 λίτρα. Πηγαίνοντας στους ηλεκτροκινητήρες, ο ένας θα χρησιμοποιείται για να προσφέρει κίνηση, ενώ ο δεύτερος θα χρησιμοποιείται ως γεννήτρια, προκειμένου να φορτίζει την μπαταρία λιθίου του συστήματος. Όλα τα παραπάνω θα συνδυάζονται με κιβώτιο μίας σχέσης, το οποίο θα αναλαμβάνει να στείλει την ισχύ στους κινητήριους τροχούς.

Αν και η Honda δεν αποκαλύπτει την απόδοση του κάθε κινητήρα ξεχωριστά, αναφέρει ότι η συνδυαστική ισχύς θα φτάνει τους 109 ίππους και τα 253 Nm ροπής, με το τελευταίο μέγεθος να είναι διαθέσιμο από 0 στροφές. Σχετικά με τις επιδόσεις, οι Ιάπωνες ανακοινώνουν χρόνο 9.4 δευτερολέπτων για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 174 χλμ./ώρα.

Η επίσημη τιμή της κατανάλωσης του υβριδικού μοντέλου είναι 4.5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 102 γρ./χλμ. με εξαίρεση την έκδοση Crosstar, στην οποία οι αντίστοιχες τιμές είναι 4.8 λτ./100 χλμ. και 110 γρ./χλμ.

Η εμπορική διάθεση του νέου Jazz αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2020.

Σχετικά άρθρα

Οι Γιάννης Παπαδημητρίου-Άλαν Χάριμαν με το Skoda Fabia R5 κέρδισαν τους Ιταλούς αντιπάλους τους σε αγώνα εντός έδρας μάλιστα στον χωμάτινο αγώνα rally Vald’ Orcia.

Όλοι το έχουμε δει και αρκετοί έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που στο περίγραμμα του παρμπρίζ υπάρχει μαύρο πλαίσιο, το οποίο πάντα δίπλα του έχει πολλές μικρές μαύρες τελείες, όμως, γιατί είναι εκεί.; Υπάρχει λόγος ή είναι αποκλειστικά αισθητική η επιλογή;

H αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Seat, η Cupra, δυο χρόνια μετά την ίδρυση της εγκαινίασε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.