Είστε εδώ

Auto News

Νέες τεχνολογίες: Πώς η απροσεξία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα

του Σωτήριου Χάλλα

Τα αυτοκίνητά μας εμπλουτίζονται ολοένα και με περισσότερη τεχνολογία η οποία έχει σκοπό να κάνει πιο απλή και πιο εύκολη τη ζωή μας όμως κάποιες φορές αν δεν προσέξουμε πώς τη χρησιμοποιούμε και αν δε δείχνουμε τη δέουσα προσοχή σε ό,τι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο μπορεί και να μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Αυτό έχει συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες σε 25 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν κουμπί για την εκκίνηση του κινητήρα αντί για την παραδοσιακή υποδοχή για το γύρισμα της μίζας με το κλειδί οι οποίοι βρήκαν το θάνατο επειδή ανέπνευσαν μεγάλες ποσότητες μονοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό γίνεται γιατί αρκετοί οδηγοί όταν παρκάρουν ξεχνάνε να πατήσουν το κουμπί για να σβήσουν τον κινητήρα τους ενώ το γεγονός ότι τα μοτέρ γίνονται ολοένα και πιο αθόρυβα δε βοηθάει. Έτσι, σταδιακά τα γκαράζ γεμίζουν με καυσαέρια.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το εθνικό συμβούλιο οδικής ασφάλειας των Η.Π.Α. έχει προτείνει να τοποθετηθούν συστήματα που θα ειδοποιούν τον οδηγό όταν βγαίνει από το αυτοκίνητο ότι η μηχανή έχει μείνει αναμμένη αλλά κάποιοι κατασκευαστές αρνούνται παρά το γεγονός ότι το επιπλέον κόστος υπολογίζεται ότι θα είναι μόλις 500.000 δολάρια ανά έτος (425.000 ευρώ).

Βέβαια, κάποιοι άλλοι κατασκευαστές εφαρμόζουν άλλες ιδέες. Συγκεκριμένα η Ford τοποθετεί στον στάνταρντ εξοπλισμό ένα σύστημα το οποίο αν ανιχνεύσει ότι το κλειδί είναι μακριά από το αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά, σβήνει τον κινητήρα.

Η τεχνολογία είναι εδώ για να απλουστεύει τη ζωή μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μπορεί τα αυτοκίνητα να γίνονται όλο και πιο εύκολα στη χρήση τους όμως πρέπει πάντα να δείχνουμε προσοχή καθώς εμείς είμαστε αυτοί που έχουν την ευθύνη.

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.