Είστε εδώ

Auto News

Mini: "Αγκαλιάζει" την ηλεκτροκίνηση

του Σωτήριου Χάλλα

Με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η Mini σχεδιάζει τις δικές της κινήσεις με το τρίθυρο Mini E να είναι η πρώτη της αμιγώς ηλεκτρική πρόταση.

Ωστόσο η βρετανική μάρκα που ανήκει στην BMW δεν θα μείνει εκεί. Συγκεκριμένα ο Πίτερ Σβάρτσενμπαουερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου BMW και υπεύθυνος για τις Mini και Rolls-Royce, δήλωσε ότι όλα τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν από εδώ και στο εξής θα διατίθενται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

“Η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι το οποίο ταιριάζει ιδανικά στους πελάτες μας οι οποίοι είναι προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι. Η επιτυχία του plug-in υβριδικού Mini Countryman το οποίο έχει μερίδιο 13% των παγκόσμιων πωλήσεων του μοντέλου, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρείας θα προσφέρουμε σε ολόκληρη την γκάμα μας τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική επιλογή.”

Ο Σβάρτσενμπαουερ είπε ότι η Mini θα συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα πόσο γρήγορα θα διαδοθεί η ηλεκτροκίνηση, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα νέο μοντέλο το οποίο να σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή που δεν θα διατίθεται και με ηλεκτρικό κινητήρα.

Σημαντικός παράγοντας στα ηλεκτρικά σχέδια της Mini είναι η συνεργασία μεταξύ της BMW και της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Great Wall Motor η οποία προβλέπει την κατασκευή αρκετών ηλεκτρικών μοντέλων στην Κίνα και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον αυτά τα αυτοκίνητα θα διατίθεται και σε άλλες χώρες, ο Σβάρτσενμπαουερ είπε ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι θα πωλούνται.

Εκτός από την πλατφόρμα που οι Γερμανοί αναπτύσσουν σε συνεργασία με την Great Wall, η Mini θα χρησιμοποιεί και πλατφόρμες οι οποίες θα ανήκουν αποκλειστικά στον όμιλο BMW, τόσο για μοντέλα εσωτερικής καύσης όσο και για αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Στην εικόνα βλέπουμε το Mini E το οποίο βρίσκεται προ των πυλών.

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.