Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: To μήνυμα της για την πανδημία (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Οι μέρες που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας, καθώς το ύψιστο αγαθό, η υγεία μας, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19).

Έτσι λοιπόν η Mercedes αισθάνθηκε την ανάγκη να στείλει ένα δημόσιο μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζουν τις αντοχές τους απέναντι στο φονικό ιό, ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι η  καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, επομένως το σύνθημα «μένουμε σπίτι» πρέπει να ακουστεί δυνατά και να γίνει πράξη από όλους μας.

Ταυτόχρονα η γερμανική εταιρεία ευχαριστεί δημοσίως όσους τις δύσκολες αυτές στιγμές παραμένουν στο πόστο τους όπως ταμίες, πυροσβέστες, γιατρούς, νοσηλευτές, στρατιωτικούς, λιμενικούς και αστυνομικούς. Ας ελπίσουμε ότι η «καταιγίδα» αυτή θα κοπάσει σύντομα και ότι η επομένη μέρα θα μας βρει όλους γερούς και μακάρι λίγο πιο σοφούς.  

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες η Mercedes ανακοίνωσε ότι αναστέλλει στην πλειοψηφία τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής της στην Ευρώπη, ώστε να προστατέψει τους εργαζόμενους της και να σταματήσει τη διασπορά του ιού.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.

Οι οίκοι στην Ευρώπη «ψάχνονται» στο θέμα της διαφοροποίησης, ενώ δεν είναι λίγοι που «παντρεύουν» το παρελθόν με σύγχρονες τεχνολογίες. 

Ένας τέτοιος οίκος είναι ο Lazareth που έφτιαξε ένα Mini Moke με καρδιά Maserati. 

Έαν έχεις κέφι όλα γίνονται. 

Ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της ομάδας της McLaren στη Formula 1, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή το άθλημα βρίσκεται σε πολύ “εύθραυστη” κατάσταση, καθώς εκτός από τα έσοδά του, ίσως να απειλείται και η ίδια του η ύπαρξη.

Μπορεί σήμερα η Skoda να μην είναι γνωστή για τα επαγγελματικά της οχήματα, όμως πριν από 113 χρόνια διέπρεψε στην κατηγορία αυτή.

Κάποιες χώρες έχουν θέσει στόχο να απαγορεύσουν εντελώς την πώληση οχημάτων με μοτέρ βενζίνης ή/και πετρελαίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες, στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σταδιακά θα αποτελέσουν παρελθόν, όμως η Mazda διαφωνεί.

Tην περίοδο 2002-2009 η Toyota ενεπλάκη και στη Formula 1, ξεκινώντας την εξέλιξη του μονοθεσίου από το 1999.

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός του WRC για τους φίλους των αγώνων όπου η ψήφος θα κρίνει το ποιος είναι ο κορυφαίος οδηγός ράλι από το 1979, εποχή που θεσπίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. 

Όλο και συχνότερα παρατηρούμε στα νέα μοντέλα ότι οι οθόνες αφής στο κέντρο του ταμπλό αυξάνουν διαρκώς το μέγεθος τους, ωστόσο η Nissan επιθυμεί στα μελλοντικά της μοντέλα να ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο τομέα.

Το Volkswagen e-Golf οδεύει προς το τέλος της εμπορικής του πορείας, όμως φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει ακόμα, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία του έδωσε παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.